Het Touchpad Aanpassen

Inhoudsopgave:

Het Touchpad Aanpassen
Het Touchpad Aanpassen

Video: Het Touchpad Aanpassen

Video: Het Touchpad Aanpassen
Video: Acer Notebooks - Using and Customizing the Touchpad 2024, Mei
Anonim

Het touchpad wordt in notebooks gebruikt als aanwijzerbesturing in het besturingssysteem en is een alternatief voor de standaardmuis voor computers. Om het touchpad te gebruiken, moet u speciale stuurprogramma's op het systeem installeren.

Het touchpad aanpassen
Het touchpad aanpassen

instructies:

Stap 1

In moderne besturingssystemen (OS) wordt het touchpad standaard automatisch geïnstalleerd samen met de rest van de apparaatstuurprogramma's. Het is goed gedefinieerd door de nieuwste Windows 7 en 8 en kan onmiddellijk na installatie van het systeem worden gebruikt. Standaarddrivers zijn echter niet altijd in staat om stabiel te functioneren, en daarom wordt aanbevolen om extra softwarepakketten te installeren om met het aanraakscherm te werken.

Stap 2

Nadat u het systeem hebt geïnstalleerd, plaatst u de schijf met het stuurprogramma in het station van uw laptop en voert u het hulpprogramma voor software-installatie uit met behulp van het menu dat verschijnt nadat de schijf is gestart. Als uw computer geen schijfstation heeft, gaat u naar de website van de fabrikant van het apparaat en zoekt u het juiste stuurprogrammapakket in het gedeelte voor klantenondersteuning of in het gedeelte Service van de websitepagina.

Stap 3

Selecteer in de lijst met meegeleverde stuurprogramma's Touchpad en download het archief met de software. Als de site alleen een schijfkopie bevat om te downloaden, waarvan het volume meer dan 1 GB kan bereiken, kunt u terugkeren naar de pagina met de lijst met apparatuur en een identificatie vinden met de naam van uw apparaat. U kunt deze naam kopiëren en vervolgens de zoekfunctie op internet gebruiken om het gewenste softwarepakket te downloaden.

Stap 4

Pak de ontvangen stuurprogramma's uit door met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en "Uitpakken" te selecteren. Voer het uitgepakte uitvoerbare bestand uit om de installatie te voltooien en volg de instructies op het scherm om het te voltooien. Start uw computer opnieuw op en controleer of het touchpad goed werkt.

Stap 5

Om het touchpad aan te passen, klikt u met de rechtermuisknop op het touchpad-pictogram in het Windows-vak onder aan het menu Start. Selecteer het gedeelte Instellingen, dat u ook kunt gebruiken om de bewegingssnelheid van de Windows-aanwijzer en de effecten bij gebruik ervan aan te passen.

Stap 6

Als alternatief kunt u het standaardinstellingenmenu "Start" - "Configuratiescherm" - "Hardware en geluiden" - "Muis" gebruiken. Pas de gewenste opties aan volgens de opmerkingen op het scherm en klik op "OK" om de wijzigingen toe te passen.

Aanbevolen: