Waarin Verschilt Li-Fi Van Wi-Fi?

Inhoudsopgave:

Waarin Verschilt Li-Fi Van Wi-Fi?
Waarin Verschilt Li-Fi Van Wi-Fi?

Video: Waarin Verschilt Li-Fi Van Wi-Fi?

Video: Waarin Verschilt Li-Fi Van Wi-Fi?
Video: Forget Wi-Fi. Meet the new Li-Fi Internet | Harald Haas 2024, April
Anonim

Li-Fi (Light Fidelity) is een snelle draadloze communicatietechnologie die voor het eerst werd aangekondigd in 2011 door de Britse wetenschapper Harald Haas. Draadloze overdracht van informatie in Li-Fi-technologie vindt plaats met behulp van LED's.

Waarin verschilt Li-Fi van Wi-Fi?
Waarin verschilt Li-Fi van Wi-Fi?

Wat is het verschil tussen Li-Fi en Wi-Fi?

Wi-Fi-technologie maakt gebruik van radiogolven om gegevens te verzenden. Er zijn echter elke dag meer en meer gebruikers en de beschikbare frequenties zijn minder, wat binnenkort kan leiden tot verschillende interferentie in de communicatie. Het nieuwe Li-Fi-netwerk gebruikt lichtpulsen in het zichtbare spectrum om informatie door te geven. LED's in fluorescentielampen gaan zo snel aan en uit dat het menselijk oog het knipperen niet kan zien. Wetenschappers merken op dat in de resultaten van experimenten de gemiddelde snelheid van Li-Fi ongeveer 100 keer sneller is dan die van wifi.

Li-Fi wordt al getest in kantoren en laboratoria in Tallinn, Shanghai en vele andere steden.

Zal Li-Fi-technologie zijn voorganger vervangen?

Hoogstwaarschijnlijk niet. Ondanks de hoge gegevensoverdrachtsnelheid van de nieuwe technologie, is het natuurlijk onmogelijk om in het donker te gebruiken. Daarnaast kan de werking van een Li-Fi router niet verder gaan dan één kamer, dus de bron moet in elke kamer apart worden geïnstalleerd. Waar een hoge snelheid van informatieoverdracht vereist is, bijvoorbeeld in kantoren, zullen Li-Fi-routers worden geïnstalleerd. Het is zeer onwaarschijnlijk dat deze technologie populair zal worden in appartementen en huizen. Dus Li-Fi en Wi-Fi zullen vreedzaam naast elkaar bestaan, en smartphones zullen soepel overgaan van het ene netwerk naar het andere.

Aanbevolen: