Wat Te Doen Als Je Telefoon In Het Water Valt?

Wat Te Doen Als Je Telefoon In Het Water Valt?
Wat Te Doen Als Je Telefoon In Het Water Valt?

Video: Wat Te Doen Als Je Telefoon In Het Water Valt?

Video: Wat Te Doen Als Je Telefoon In Het Water Valt?
Video: Dit moet je doen als je telefoon in het water is gevallen - EDITIE NL 2024, Mei
Anonim

Een mobiele telefoon kan, net als elke andere techniek, kapot gaan. Een van de meest voorkomende problemen die hiertoe leiden, is het binnendringen van vocht (water) in de telefoonhoes.

Wat te doen als je telefoon in het water valt?
Wat te doen als je telefoon in het water valt?

Vreemd genoeg valt de telefoon meestal in een kopje thee, als hij in een borstzak zit, of in een toiletpot. Het maakt niet uit in welke vloeistof de telefoon valt. Belangrijker is wat je er nu mee moet doen, want het ontneemt je de garantie voor de communicatiemiddelen.

Allereerst moet een telefoon die in het water of een andere vloeistof is gevallen, eruit worden getrokken en de batterij eruit worden gehaald. Dit wordt gedaan om elektrochemische corrosie te voorkomen. Batterijen zijn soms bijna niet te krijgen. Neem in dit geval onmiddellijk contact op met een reparatiewerkplaats voor mobiele apparatuur.

Onthoud nu één regel: haast je niet. De reden ligt in de kwetsbaarheid van de telefoonvulling, wanneer één onzorgvuldige beweging reparaties onmogelijk kan maken.

Gebruik nooit gewone schroevendraaiers bij het demonteren van het apparaat. U scheurt alleen de spiebanen op de gevormde schroeven af, wat het werk bemoeilijkt. U moet een speciale set schroevendraaiers hebben om de telefoon te openen. Je kunt ze kopen in een winkel of op de radiomarkt, of je kunt het aan vrienden en kennissen vragen.

Zorg ervoor dat u de locatie van de schroeven onthoudt of schetst, evenals de volgorde waarin u de telefoon uit elkaar haalt. Probeer instructies voor het parseren op internet te vinden. En beschadig de kabels niet als je telefoon in slider-formaat is. Het is beter om alle kleine onderdelen apart te vouwen, en zorg ervoor dat je ze niet van de vloer afschudt.

Spoel alle onderdelen van de gedemonteerde telefoon af met gedestilleerd water, behalve het display. Nu goed drogen met een radiator of natuurlijk. Dit kan enkele dagen duren. Vermijd het gebruik van een föhn. Het zal je telefoon gewoon verpesten.

Dompel na het drogen alle onderdelen (behalve het display) onder in een bak met ethylalcoholoplossing en houd ze daar enkele uren. Neem hierbij de brandveiligheidsregels in acht. En dan is het weer droog. Alcohol droogt veel sneller dan water.

Nu hoef je alleen nog maar de telefoon in elkaar te zetten en hem aan te zetten. Als alles goed is gegaan, heb je de taak aan.

Aanbevolen: