Wat Te Doen Als IPhone 5 In Het Water Valt?

Wat Te Doen Als IPhone 5 In Het Water Valt?
Wat Te Doen Als IPhone 5 In Het Water Valt?

Video: Wat Te Doen Als IPhone 5 In Het Water Valt?

Video: Wat Te Doen Als IPhone 5 In Het Water Valt?
Video: HOW to Fix WATER DAMAGE- iPhone 5,5s,6,6s,7,8 PLUS 2024, Mei
Anonim

Volgens statistieken liet elke vijfde iPhone-bezitter het minstens één keer in het water vallen. Dit gebeurt meestal op het toilet, maar het kan overal gebeuren. Het is helemaal niet nodig om meteen "de verdronken man te begraven", als je snel en correct handelt, is het heel goed mogelijk dat de iPhone 5 na het verdrinken blijft werken alsof er niets is gebeurd.

Image
Image

Meestal vallen iPhones in het water, waarvan de eigenaren de gewoonte hebben om ze in de zakken van hun broek te dragen, vooral achterin. Ook telefoons die in handen van jonge kinderen zijn gevallen, krijgen klappen. Kinderen van 2-3 jaar spelen graag met moderne technologie, vooral omdat de ouders zelf speelgoed en tekenfilms naar de iPhone uploaden om het gepruts minstens een paar minuten bezig te houden. Helaas zorgt niet iedereen voor het kind, dat uit nieuwsgierigheid of gewoon uit verveling een saai speeltje naar het toilet kan sturen.

Wat het ook was en hoe de iPhone 5 ook in het water is beland, de reddingsacties moeten snel zijn en hun doel is om water uit het apparaat te verwijderen voordat het tijd heeft om onherstelbare schade aan het apparaat te veroorzaken.

Een gevallen iPhone 5 moet onmiddellijk uit het water worden gehaald en onmiddellijk worden uitgeschakeld, ook als deze blijft werken alsof er niets is gebeurd. Bij een gewone telefoon is het raadzaam om de batterij te verwijderen om kortsluiting uit te sluiten, maar met een iPhone wordt de taak ingewikkelder, want zonder de telefoon te demonteren gaat dit niet. En het zelf openen van de zaak, wat men ook mag zeggen, zal leiden tot het verdwijnen van de garantie. Daarom zul je het moeten drogen zoals het is en alleen de simkaart eruit halen.

Houd er rekening mee dat een verdronken iPhone in geen geval mag worden verzonden om te drogen in een verwarmde oven, magnetron of zelfs een centrale verwarmingsbatterij. Deze methode zal van redding veranderen in een gegarandeerde moord op complexe apparatuur. Hoge temperaturen en de resulterende watercondensatie zullen leiden tot de oxidatie van het metaal op de microschakelingen, zo'n telefoon zal nooit meer werken. Het is ook onwaarschijnlijk dat het mogelijk zal zijn om een significant effect te bereiken met behulp van een föhn. Hete lucht zal nauwelijks in de kleine gaatjes van de iPhone kunnen doordringen, maar het zal helemaal geen uitweg vinden, zo'n uitdroging heeft praktisch geen effect.

Maar er is een manier om een verdronken iPhone 5 te drogen en het is eenvoudig, zoals alles ingenieus. Je moet een strakke plastic zak met een sluiting nemen, er ongeveer een halve kilo gewone rauwe rijst in gieten, de iPhone in ontbijtgranen begraven en 2-3 dagen laten staan.

Na verloop van tijd kunt u de telefoon inschakelen in de hoop dat deze nog steeds werkt. Als dit niet is gebeurd, hoeft u alleen nog maar de iPhone naar de werkplaats te brengen en naar de harde zin te luisteren. In het beste geval moet u het defecte onderdeel vervangen, in het ergste geval moet u voor altijd afscheid nemen van het apparaat. Je moet daarom niet op geluk vertrouwen, maar het is beter om in eerste instantie alle voorzorgsmaatregelen te nemen tegen een mogelijke val van de iPhone in het water.

Aanbevolen: