Hoe Radio Uit Te Zenden?

Inhoudsopgave:

Hoe Radio Uit Te Zenden?
Hoe Radio Uit Te Zenden?

Video: Hoe Radio Uit Te Zenden?

Video: Hoe Radio Uit Te Zenden?
Video: How to Broadcast Radio 2024, Mei
Anonim

Radio is de meest efficiënte vorm van communicatie. En het zal zijn betekenis niet snel verliezen, aangezien in een aantal gevallen de informatie die nodig is voor een groot aantal mensen alleen via de radio kan worden verspreid. Uw eigen radiostation kan worden gebruikt om lokaal nieuws, noodberichten, inclusief berichten van het Ministerie van Noodsituaties, uit te zenden om snel op de hoogte te zijn van aankomende evenementen. Je kunt radio-uitzendingen organiseren in een dorp, een zomerhuisje, een kinderkamp. Er zijn 3 hoofdmethoden voor radiotransmissie en de keuze van een ervan hangt af van de specifieke omstandigheden.

Gebruik een oude buizenradio om uit te zenden
Gebruik een oude buizenradio om uit te zenden

Het is nodig

  • Bedien radio-ontvanger met een goed gekalibreerde schaal
  • Vacuümbuisradio of buizenversterker TU-50, TU-100
  • Telefoon tweedraads draad
  • antenne draad:
  • Radiobuizen
  • Microfoons
  • Mengpaneel
  • Mogelijke geluidsbronnen: computer, bandrecorder, cd-speler

instructies:

Stap 1

De eerste omroepmethode, "wire broadcasting" genaamd, wordt gebruikt voor een klein aantal radioluisteraars die in een compact wonen. Dergelijke uitzendingen kunnen worden georganiseerd in een flatgebouw of een kleine camping. In dit geval is de gemakkelijkste en meest betrouwbare manier om een lijn naar elke abonnee te leggen en een gewoon radiopunt op de ontvangstlocatie te installeren. De radiopunten zijn parallel geschakeld en aangesloten op de laagohmige wikkeling van de uitgangstransformator van een lampradio-ontvanger of radiocentrum (soms is hier een speciale "transmissielijn" -aansluiting voor). De uitgang van het mengpaneel wordt aangesloten op de ingang van de radio-ontvanger of op de overeenkomstige ingang van de omroepversterker.

Stap 2

Als de uitzending moet worden uitgevoerd op draagbare transistorradio-ontvangers in een relatief klein gebied, dan is het mogelijk om inductieradio-uitzendingen te gebruiken. Inductieradio-uitzendingen bestaan uit het feit dat alle abonnees zich binnen een of meerdere windingen van de lusantenne bevinden die langs de omtrek van het territorium is gelegd. Een lus van koper- of aluminiumdraad kan worden gebruikt als een lusantenne, die langs de hele omtrek van de uitzendzone (kamp of klein dorp) loopt. De lus moet op voldoende hoogte worden opgehangen om de doorgang en doorgang niet te belemmeren. Voor dit type uitzending moet een radiozender worden gemaakt. De ontvangst vindt plaats op een conventionele radio-ontvanger met een middengolfbereik.

Stap 3

On-air-uitzendingen worden uitgevoerd in het geval dat het nodig is om informatie over een redelijk groot gebied te verspreiden. De ontvangst vindt plaats op conventionele transistor- of buizenontvangers. De zender moet worden afgestemd op een vrij gebied in het frequentiebereik van 1 tot 1,7 kHz. De bedieningsontvanger in dit gebied mag niet naar radiozenders luisteren. Voor uitzending is het noodzakelijk om een radiozendercircuit te monteren. Het modulatiesignaal wordt genomen van de uitgangstransformator van een buizenradio-ontvanger, ingeschakeld als versterker, of van een omroepradiocentrum. De zender moet zijn uitgerust met een antenne in de vorm van een 40-80 m lange draad die op de maximaal mogelijke hoogte is opgehangen.

Aanbevolen: