Hardwarematige Geluidsversnelling Uitschakelen?

Inhoudsopgave:

Hardwarematige Geluidsversnelling Uitschakelen?
Hardwarematige Geluidsversnelling Uitschakelen?

Video: Hardwarematige Geluidsversnelling Uitschakelen?

Video: Hardwarematige Geluidsversnelling Uitschakelen?
Video: How to Enable or Disable Hardware Acceleration in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Het uitschakelen van hardwarematige geluidsversnelling kan door de gebruiker nodig zijn in het geval van verschillende soorten problemen met spelprogramma's, wat leidt tot een abnormale beëindiging van het proces of het opnieuw opstarten van de computer.

Hardwarematige geluidsversnelling uitschakelen?
Hardwarematige geluidsversnelling uitschakelen?

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdmenu van het Windows XP-besturingssysteem op door op de knop "Start" te klikken om de procedure voor het uitschakelen van hardwaregeluidsversnelling uit te voeren en ga naar het item "Uitvoeren" (voor Windows XP).

Stap 2

Typ dxdiag in het veld Openen en klik op OK om de opdracht te bevestigen.

Stap 3

Klik op het tabblad Geluid in het dialoogvenster DirectX-functies dat wordt geopend en sleep de schuifregelaar in de groep Hardwareversnellingsniveau naar 0.

Stap 4

Bevestig de toepassing van de geselecteerde wijzigingen door op OK te klikken en sluit de toepassing af (voor Windows XP).

Stap 5

Vouw het hoofdmenu van het Windows XP-besturingssysteem uit om de bewerking te starten om de hardwarematige geluidsversnelling in het besturingssysteem Windows Vista of Windows 7 uit te schakelen en ga naar het item "Alle programma's" (voor Windows Vista en Windows 7).

Stap 6

Vouw Accessoires uit en start Windows Verkenner.

Stap 7

Navigeer naar drive_name: Windowssystem32 en zoek een bestand met de naam dsound.dll.

Stap 8

Maak een kopie van het gevonden bestand en sla het op op verwisselbare media.

Stap 9

Voer het besturingssysteem Windows Vista of Windows 7 in en open het hoofdmenu door op de knop "Start" te klikken.

Stap 10

Ga naar Programma's en vouw het knooppunt Accessoires uit.

Stap 11

Start de toepassing Windows Verkenner en volg het bovenstaande pad.

Stap 12

Vervang het bestand dsound.dll door de kopie die u eerder hebt opgeslagen en start de computer opnieuw op om de geselecteerde wijzigingen toe te passen (voor Windows Vista en Windows 7). Deze actie herstelt de DirectSound-hardware en gebruikt de standaardmethode voor het in-/uitschakelen van hardwarematige geluidsversnelling in geselecteerde OS-versies.

Stap 13

Wijzig de geluidsinstellingen bij gebruik van Sound Blaster - ga naar het item "Geluid" en open het contextmenu van het element "dynamiek" door met de rechtermuisknop te klikken. Geef het item "Eigenschappen" op en schakel de selectievakjes uit in alle velden van het dialoogvenster dat wordt geopend. Met deze actie worden mogelijke softwarefilters die overlappen met hardwarefilters verwijderd.

Aanbevolen: