Een Asus-netbook Instellen

Inhoudsopgave:

Een Asus-netbook Instellen
Een Asus-netbook Instellen

Video: Een Asus-netbook Instellen

Video: Een Asus-netbook Instellen
Video: UNBOXING NEW ASUS LAPTOP | SETUP WINDOWS 10 2024, Mei
Anonim

Het opzetten van een Asus-netbook verschilt praktisch niet van het opzetten van een netbook van andere fabrikanten en omvat het installeren van de nodige programma's en hulpprogramma's, evenals stuurprogramma's voor computerhardware die op internet kunnen worden gedownload.

Een Asus-netbook instellen
Een Asus-netbook instellen

OS-installatie

Afhankelijk van waar en onder welke voorwaarden u de netbook hebt gekocht, zal het een of ander besturingssysteem wel of niet zijn geïnstalleerd. Als uw computer niet is uitgerust met een besturingssysteem, moet u dit zelf installeren. Om dit te doen, moet u een opstartbare USB-flashdrive maken met het besturingssysteem, omdat er geen diskettestation op de netbook is. Deze procedure kan worden uitgevoerd met programma's voor het opnemen van informatie op schijven of in beeldbestanden. Een van deze programma's is het UltraISO-programma. Nadat u een opstartbare flashdrive hebt gemaakt, plaatst u deze in de USB-poort en zet u de netbook aan. Stel in de BIOS-instellingen de prioriteit in voor opstarten vanaf een flashstation en niet vanaf een harde schijf. Na het opnieuw opstarten zal de installatie van het besturingssysteem beginnen, de installatiewizard zal u door deze procedure leiden.

Drivers installeren

Het instellen van een computer begint met het installeren van alle benodigde stuurprogramma's. Om te begrijpen welke apparaten op de netbook moeten worden geïnstalleerd, opent u "Deze computer" in het menu "Start" en klikt u op de knop "Systeemeigenschappen". Klik in het linkerdeel van het venster op het item "Apparaatbeheer". Er verschijnt een venster met alle aangesloten netbook-apparaten. De items in de lijst die geel zijn gemarkeerd, zijn hardware waarvan de stuurprogramma's niet beschikbaar zijn op de netbook. Om ze te installeren, moet u eerst alle stuurprogrammapakketten downloaden via internet of een stuurprogrammadiskette gebruiken, indien beschikbaar. Tegenwoordig uploaden bijna alle netbookfabrikanten stuurprogramma's voor hun producten naar hun officiële website. Dit geldt ook voor Asus. Ga naar de website van het bedrijf en ga naar het gedeelte "Ondersteuning" om alle benodigde stuurprogramma's te downloaden. Keer dan terug naar "Apparaatbeheer", selecteer het item dat moet worden geïnstalleerd en klik met de rechtermuisknop. Klik in het contextmenu dat wordt geopend op "Stuurprogramma installeren". Vervolgens verschijnt een installatiewizard, waarin u een bron moet selecteren voor het installeren van de driver, waarna de driver automatisch wordt geïnstalleerd.

Programma's installeren

Er is een reeks toepassingen die bijna elke computergebruiker nodig heeft. Deze omvatten archiveringsprogramma's, programma's voor het bewerken van tekstinformatie, programma's voor het lezen van boekdocumenten, het branden van schijven, internetbrowsers, enz. Om te beginnen moet u onmiddellijk de browser Google Chrome of Mozilla Firefox installeren om uw werk op internet te optimaliseren. Verder, om elk van de programma's te installeren, moet u de installatiebestanden downloaden. Onder de bovenstaande programma's zijn er een groot aantal gratis. Onder archivers is het 7Zip-programma gratis, onder tekstbewerkingsprogramma's - Open Office, Adobe Reader en DJVU Reader helpen bij het lezen van boeken.

Aanbevolen: