Een Wifi-adapter Instellen

Inhoudsopgave:

Een Wifi-adapter Instellen
Een Wifi-adapter Instellen

Video: Een Wifi-adapter Instellen

Video: Een Wifi-adapter Instellen
Video: How to Install and Set Up a Wireless Adapter (Windows) 2024, April
Anonim

Met de Wi-Fi-adapter heeft de gebruiker toegang tot internet zonder kabels aan te sluiten. Maar voor gebruik moet het apparaat correct worden geconfigureerd.

Een wifi-adapter instellen
Een wifi-adapter instellen

Wi-Fi-adapter

Een wifi-adapter is op zijn eigen manier een universeel hulpmiddel, waardoor de gebruiker toegang heeft tot werken op internet. Heel vaak vindt u ingebouwde Wi-Fi-adapters. Meestal bevinden ze zich direct in de computer of laptop zelf. Elk type wifi-adapter heeft verschillende functies. Sommigen van hen kunnen bijvoorbeeld alleen een signaal ontvangen, terwijl anderen het ook kunnen verzenden.

Bij het kiezen en kopen van een wifi-adapter moet u specifiek voor uzelf beslissen - waarom u deze gaat gebruiken. Bijvoorbeeld als je thuis al wifi-internet hebt, maar de stationaire computer kan het gemaakte netwerk niet binnenkomen, omdat hij het gewoon niet ziet. Dit probleem wordt opgelost door de gebruikelijke aanschaf van een standaard wifi-adapter met signaalontvangstfunctie. In een ander geval, wanneer er geen wifi is, maar wel een computer waarmee je het wifi-netwerk gaat distribueren. Zoals hierboven vermeld, moet u in dit geval een wifi-adapter kopen die de signaaldistributiefunctie ondersteunt.

Wi-Fi-adapter configureren

Nadat de Wi-Fi-adapter is geïnstalleerd, moet het netwerk worden geconfigureerd. Dit proces duurt niet erg lang. Het belangrijkste is om de instructies precies op te volgen. De wifi-adapter is iets anders geconfigureerd, afhankelijk van het gebruikte besturingssysteem. Bijvoorbeeld het proces van het configureren van de adapter op het Windows 7-besturingssysteem.

In het veld waar de netwerkverbinding is voorzien, moet u het item "Network and Sharing Center" vinden. Nadat het juiste venster verschijnt, moet u "Adapterparameters wijzigen" vinden. Vervolgens wordt het venster "Netwerkverbindingen" geopend. In deze map moet u de draadloze verbinding vinden en door met de rechtermuisknop te klikken om het contextmenu te openen en het item "Eigenschappen" te selecteren.

In het venster dat verschijnt, moet u de regel "Internet Protocol TCP / IP v4" zoeken en selecteren en op "Eigenschappen" klikken. Vervolgens moet u het vakje naast het item "Automatisch ophalen" (voor alle waarden) aanvinken. Bevestig deze handeling door op de knop "OK" te klikken. Als er vervolgens al een verbinding tot stand is gebracht op de router zelf, moet u de gemaakte verbinding selecteren in het venster van alle verbindingen en verbinding maken met het wifi-netwerk.

De installatie en installatie van het Wi-Fi-netwerk is nu voltooid en gebruikers kunnen het gemakkelijk gebruiken.

Aanbevolen: