RAM: Waar Moet Je Op Letten?

Inhoudsopgave:

RAM: Waar Moet Je Op Letten?
RAM: Waar Moet Je Op Letten?

Video: RAM: Waar Moet Je Op Letten?

Video: RAM: Waar Moet Je Op Letten?
Video: Op zoek naar werkgeheugen? Hier moet u op letten bij de aanschaf! | Keuzehulp | Paradigit 2024, Mei
Anonim

Bij het kiezen van een RAM zijn de belangrijkste kenmerken de totale hoeveelheid geheugen en de frequentie van de bus. De prestaties van de computer en het vermogen om meerdere applicaties tegelijkertijd uit te voeren, zijn rechtstreeks afhankelijk van het RAM-geheugen.

RAM: waar moet je op letten?
RAM: waar moet je op letten?

Type geheugenstick

Tegenwoordig is het meest populaire type RAM DDR3, dat de maximale snelheid biedt voor het schrijven en lezen van informatie door het systeem. DDR2-strips hebben dezelfde prestaties, maar zijn inferieur qua stroomverbruik en zijn verouderd.

bus frequentie

De busfrequentie bepaalt de prestaties van de geheugenmodule. Deze indicator wordt gemeten in MHz en kan in de krachtigste modellen 2000 MHz bereiken. In conventionele computersystemen zijn de meest gebruikte strips met een frequentie tot 1600 MHz, maar om de prestaties op gaming- en serverplatforms te verbeteren, kan RAM met een frequentie van meer dan 2133 MHz worden gebruikt.

Het is vermeldenswaard dat de aankoop van een krachtige balk geen significante prestatieverbetering garandeert, en daarom moet u, voordat u koopt, verduidelijken of uw moederbordmodel het werken met geheugen op hoge frequenties ondersteunt. Als u meerdere RAM-sticks aanschaft, zorg er dan voor dat ze dezelfde frequentie en hetzelfde volume hebben.

Geheugen grootte

Met meer RAM kunt u brede informatiestromen verwerken. Door een grotere module aan te schaffen, kunt u een hoge prestatiewinst behalen. Het kopen van een beugel met hoge capaciteit is een pluspunt, aangezien de geheugenvereisten van moderne programma's en besturingssystemen voortdurend toenemen.

Toch zorgt een module met een kleiner volume voor een hogere schrijf- en leessnelheid van informatie. Als u dus 4 GB extra geheugen in uw computer wilt installeren, kunt u het beste 2 2 GB-slots kopen in plaats van één 4 GB-kaart.

Het is vermeldenswaard dat de moderne vereisten voor het uitvoeren van complexe grafische toepassingen en professionele programma's voor het werken met audio, video en grafische afbeeldingen de afgelopen jaren enorm zijn toegenomen. Tegenwoordig is het wenselijk dat de hoeveelheid RAM in het systeem 8-16 GB is, wat voldoende is om elk programma uit te voeren. Als u een computer gebruikt om in kantoortoepassingen te werken en op internet te surfen, is een volume van 2-4 GB meer dan voldoende.

Bord fabrikant

Let bij het kopen van RAM op de fabrikant. De modellen van de hoogste kwaliteit worden gepresenteerd door AMD, Corsair, GOODRAM, Hynix, Kingston, Silicon Power, Kingmax, Crucial en Transcend. De levensduur van de balk en de stabiliteit van de werking ervan zijn afhankelijk van de juiste keuze van de fabrikant.

Sommige bedrijven bieden gebruikers ook kant-en-klare sets van verschillende modules met een bepaalde frequentie en volume. De aankoop van de kit is relevant als u de reeds in uw computer gebruikte modules wilt vervangen door nieuwere.

Aanbevolen: