Smart Things: Wat Is Dit Programma In Samsung?

Inhoudsopgave:

Smart Things: Wat Is Dit Programma In Samsung?
Smart Things: Wat Is Dit Programma In Samsung?

Video: Smart Things: Wat Is Dit Programma In Samsung?

Video: Smart Things: Wat Is Dit Programma In Samsung?
Video: Что такое Smart Things 2024, Mei
Anonim

Het creëren van een "smart home" is een enorme stap die alle processen verenigt en automatiseert die gericht zijn op het onderhouden van het leven en het creëren van entertainment voor een persoon. Dus Samsung besloot niet aan de kant te blijven staan. Het bedrijf heeft een Smart Things-programma opgezet om dit doel te helpen bereiken.

Smart Things-embleem
Smart Things-embleem

Wat is de toepassing?

Als je de naam Smart Things letterlijk vertaalt, betekent het: slimme dingen. Het programma is geïnstalleerd op een smartphone, en niet alleen op Samsung-gadgets. Ze bestuurt de hub, die op zijn beurt opdrachten geeft aan alle slimme apparaten in huis.

De betekenis van technologie

Met Smart Things kun je apparaten beheren met het Samsung-merklabel, op de verpakking staat een speciaal merkteken: "Werkt in combinatie met de Smart Things smart home".

Dergelijke apparaten kunnen zijn:

- Televisie.

- Thuisbioscoop.

- Wasmachine.

- Wasdroger.

- Airconditioning.

- Koelkast.

- Stopcontact.

- Videocamera.

- Verlichtingsapparatuur (tafellamp, vloerlamp, etc.)

- Elektrische lampen.

- Alarm.

- Diverse sensoren over veranderende parameters in de ruimte.

Beeld
Beeld

U kunt proberen apparaten van derden te bedienen, maar niemand kan hun prestaties garanderen. Er zijn tal van instructies over dit onderwerp op het net. Maar aangezien elke zichzelf respecterende fabrikant om zijn reputatie geeft, probeert hij dergelijke uitspraken te weerleggen.

Slimme dingen opties Things

De belangrijkste taak van het programma is om het comfort van thuis in de automatische modus in te stellen. Hiermee kunt u door de gebruiker gedefinieerde taken automatiseren, ongeacht hun complexiteit.

1. Verlichting. Automatisering vindt plaats door middel van slimme lampen of kant-en-klare verlichtingsarmaturen. De prijs van deze lampen is hoger dan normaal, maar het is het waard. U kunt de verlichting aanpassen op tijd en bepaalde gebruikersacties.

2. Watervoorziening. Er zijn slimme waterkranen en boilers. Door interactie met andere apparaten kunnen ze de watertoevoer afsluiten als er een lek wordt gedetecteerd en het water tot een bepaalde temperatuur verwarmen.

3. Elektrische huishoudelijke apparaten. U kunt uw huishoudelijke apparaten of Samsung-stopcontacten rechtstreeks vanaf uw smartphone bedienen, waar u ook bent. Je bent bijvoorbeeld vergeten je strijkijzer of tv uit te zetten. Bij Smart Home is dit geen probleem. Het belangrijkste is dat wifi naar behoren werkt.

4. Diverse sensoren. Deze omvatten sensoren voor beweging, rook, lekkage, temperatuur en vochtigheid. Hun werk kan in verschillende scenario's worden gestructureerd.

a) De eigenaar keert terug naar huis en de bewegingssensor wordt automatisch geactiveerd. Het licht in de gang gaat aan en na vijf minuten gaat het vanzelf uit. Tegelijkertijd kun je de waterkoker configureren om aan te zetten en kan een vermoeide huisvader hete thee drinken.

b) Rookmelders worden meestal aan het plafond geïnstalleerd om de aanwezigheid van opstijgende rook te detecteren. Deze sensor van Samsung is erg gevoelig. Wanneer de minimale hoeveelheid verbrandingsproducten is geregistreerd, schakelt hij het ingebouwde alarm in en stuurt hij een bericht naar de gebruiker in het Smart Things-programma. Waar de eigenaar nu ook is, hij is altijd op de hoogte van wat er gebeurt en kan familieleden waarschuwen of de brandweer bellen. Nadat u een scenario heeft gemaakt, kunt u automatisch alle elektrische apparaten uitschakelen wanneer de rooksensor wordt geactiveerd.

c) De lekkagesensor werkt door twee contacten op het apparaat te sluiten wanneer ze beide in het water zijn. De melding wordt naar de smartphone gestuurd. Bij het maken van een scenario kan de volgende stap zijn om de watertoevoer af te sluiten, als natuurlijk zo'n gadget in het systeem is ingebouwd. Dit is belangrijk tijdens de vakantieperiode als garantie tegen dure reparaties, vooral van het appartement van de buren eronder.

d) Temperatuursensoren zijn meer geschikt voor comfort. Ze kunnen zo worden afgesteld dat bij bepaalde waarden de airconditioner aan of uit wordt gezet. Bovendien hoeft het niet van Samsung te zijn. Het belangrijkste is dat het apparaat is aangesloten via een slim stopcontact.

e) De vochtigheidssensor is handig voor jonge ouders. Een pasgeborene zou in een appartement met een bepaalde luchtvochtigheid moeten zijn en technologieën zullen opnieuw te hulp schieten. Nadat u het scenario op de juiste manier heeft opgebouwd, kunt u de activering en deactivering van de luchtbevochtiger regelen bij bepaalde vochtigheidsmetingen.

Beeld
Beeld

Er zijn veel opties. Het hangt allemaal alleen af van de verbeelding van de gebruiker en de beschikbaarheid van gadgets die SmartThings ondersteunen.

SmartThings instellen

Wil je Samsung-gadgets in elkaar zetten als onderdeel van een ‘smart home’, dan hoef je hiervoor geen Samsung-tablet of smartphone te gebruiken. SmartThings kan nu op elke apparaatfabrikant worden geïnstalleerd. Als het maar een IOS- of Android-besturingssysteem was.

- Ga na het downloaden naar het programma en maak een account aan.

- Log in op uw account en het programma geeft u een lijst met apparaten die het ondersteunt.

- Synchroniseer elk apparaat met uw mobiele gadget.

- Creëer aangepaste scenario's.

Er is niets bovennatuurlijks vereist. Alles wordt alleen beperkt door de verbeelding van de gebruiker. Het belangrijkste is om te begrijpen wat u van het systeem wilt.

Beeld
Beeld

Voordelen

- U zult geen problemen hebben met het primair zoeken en synchroniseren van apparaten.

- U hoeft niet slechts één merk te gebruiken om SmartThings op uw mobiele apparaat te installeren.

- Het programma is zonder toeters en bellen en elke "theepot" kan het uitzoeken.

- Het systeem zal automatisch updaten en u informeren over de innovaties.

Beeld
Beeld

Een basisset "smart home" kost je van $ 200 tot $ 300. Het hangt af van wat er zal worden opgenomen. U kunt het zelf invullen naar uw wensen. Naarmate het systeem wordt gebruikt, kunt u, in overeenstemming met uw behoeften, periodiek nieuwe apparaten en elementen van het "slimme huis" kopen en deze in bepaalde scenario's aansluiten.

Aanbevolen: