Een Telefoonkabel Aansluiten Op Een Telefoonaansluiting Op De Muur

Inhoudsopgave:

Een Telefoonkabel Aansluiten Op Een Telefoonaansluiting Op De Muur
Een Telefoonkabel Aansluiten Op Een Telefoonaansluiting Op De Muur

Video: Een Telefoonkabel Aansluiten Op Een Telefoonaansluiting Op De Muur

Video: Een Telefoonkabel Aansluiten Op Een Telefoonaansluiting Op De Muur
Video: Wiring a Home Phone jack 2024, Mei
Anonim

Wil je een bekabelde telefoon op een handige plek installeren, maar is er geen stopcontact om hem aan te sluiten? Het installeren is helemaal niet moeilijk. Het zelf uitvoeren van deze handeling kost veel minder tijd dan het vervelende wachten van de operator.

Een telefoonkabel aansluiten op een telefoonaansluiting op de muur
Een telefoonkabel aansluiten op een telefoonaansluiting op de muur

Het is nodig

  • - telefoonaansluiting;
  • - schroevendraaier;
  • - tangen;
  • - telefoonkabel;
  • - kabel doos;
  • - zelftappende schroeven;
  • - schroevendraaier.

instructies:

Stap 1

De installatie van een extra telefoonstopcontact kan in sommige gevallen worden vermeden. Om dit te doen, moet u een snoer voor uw telefoon aanschaffen dat lang genoeg is om het op een bestaand stopcontact aan te sluiten. U kunt een telefoonverlengsnoer gebruiken om apparaten met een niet-verwijderbaar snoer aan te sluiten.

Stap 2

Als u besluit een extra stopcontact te installeren, moet u dit eerst aanschaffen. Er zijn twee typen: miniatuur RJ-11 en grote RTShK-4. Kijk welke stekker je telefoon heeft en kies het juiste stopcontact daarvoor. Schaf tegelijkertijd een telefoonkabel en kabelgoot van de gewenste lengte en zelftappende schroeven aan.

Stap 3

Neem de kabelgoot en zet deze vast met zelftappende schroeven langs de weg van het bestaande telefoonstopcontact naar de installatieplaats van de nieuwe. Leid de kabel in de doos en sluit deze vervolgens.

Stap 4

Schroef de nieuwe socket op de muur. Sluit de kabel als volgt hierop aan. Als dit een RJ-11-bus is, sluit u de kabelgeleiders aan op de twee middelste contacten en laat u de buitenste twee vrij. Als er een stopcontact van het type RTShK-4 is geïnstalleerd, open dan de stekker van uw telefoontoestel en kijk op welke van de contacten de draden zijn aangesloten. Sluit de kabelgeleiders in het stopcontact aan op dezelfde contacten. Ter referentie: volgens de standaard is het in de RTShK-4-bus gebruikelijk om de draden op de twee rechtercontacten aan te sluiten, maar aan deze eis wordt niet altijd voldaan. Sluit de stekker en het stopcontact.

Stap 5

Open het oude stopcontact. Neem de hoorn van een willekeurige parallelle telefoon in het appartement op, zodat een oproepsignaal dat een elektrische schok kan veroorzaken niet op de lijn kan worden ontvangen. Sluit de nieuwe kabel parallel aan de oude aan. Sluit het stopcontact en leg de hoorn terug op de parallelle telefoon.

Stap 6

Sluit je telefoon aan op het oude stopcontact. Zorg ervoor dat het werkt. Zorg er ook voor dat de rest van de parallelle machines niet defect zijn.

Aanbevolen: