Hoe Hang Je Een Tv Aan De Muur Zonder Een Speciale Beugel?

Inhoudsopgave:

Hoe Hang Je Een Tv Aan De Muur Zonder Een Speciale Beugel?
Hoe Hang Je Een Tv Aan De Muur Zonder Een Speciale Beugel?

Video: Hoe Hang Je Een Tv Aan De Muur Zonder Een Speciale Beugel?

Video: Hoe Hang Je Een Tv Aan De Muur Zonder Een Speciale Beugel?
Video: How to hang a LCD TV without mounting bracket Review 2024, Mei
Anonim

Moderne flatscreen-tv's zijn erg handig om aan de muur te hangen. Dit bespaart ruimte in de kamer en verbetert het kijkcomfort. Alle nieuwe tv's zijn uitgerust met een punt om een speciale tv-beugel te bevestigen, maar de beugel zelf is erg duur. U kunt het probleem veel gemakkelijker oplossen, zelfs zonder speciale apparatuur, en u kunt hier veel op besparen.

Hoe hang je een tv aan de muur zonder een speciale beugel?
Hoe hang je een tv aan de muur zonder een speciale beugel?

Het is nodig

  • - gereedschapsset;
  • - metalen hoeken van een ijzerhandel;
  • - metalen platen;
  • - bouten en moeren.

instructies:

Stap 1

Bestudeer het bijgevoegde schema. De tv wordt met hoeken gemonteerd. De hoeken zijn met pluggen aan de muur bevestigd en aan de tv - met bouten met de bijbehorende diameter (elk model kan een andere diameter hebben). Daarnaast combineert het bevestigingssysteem meerdere hoeken tot een systeem op de achterwand (bruine rechthoek), voor het geval een van de bouten losraakt of loslaat. De positie van de tv wordt aangepast door de bevestigingspunten langs het oppervlak van de hoek en extra platen (lichtgroen in het diagram), indien nodig, te verplaatsen. De beugel blijkt vast te zitten, maar wel met de mogelijkheid om vooraf de positie van de tv aan de muur te bepalen.

Beeld
Beeld

Stap 2

De eerste stap is het maken van een systeem van beugels voor de tv (bruine plaat in het diagram). Neem eventuele metalen platen met een dikte van minimaal 3-4 mm en maak een frame zoals weergegeven in het diagram. Het kan absoluut op elke manier. Hier is het alleen van belang om de afmetingen L1 en L2 aan te houden. Deze afmetingen moeten rechtstreeks van de tv worden overgenomen. De afstanden tussen de montagegaten worden vastgezet. Gatdiameters worden geselecteerd afhankelijk van de draaddiameter.

Stap 3

Bevestig vervolgens de hoeken aan het resulterende gebied met bouten. Boor doorgaande gaten op geschikte punten in de gefabriceerde bevestiging en schroef de vier hoeken vast zoals aangegeven in het diagram.

Stap 4

Bevestig het geprefabriceerde hoekplatform aan de achterkant van de tv. U moet het platform zeer veilig bevestigen.

Stap 5

Meet de afstand tussen de hoeken op het achterpaneel en bevestig de vier hoeken op de corresponderende punten aan de muur.

Stap 6

Leun de tv samen met de hoeken aan de achterkant tegen de muur en bedenk welke positie hij uiteindelijk moet innemen. Hoogstwaarschijnlijk is de standaardafmeting van de hoeken voldoende voor u. Elke standaardhoek heeft al drie gaten. Meestal is het mogelijk om ze zo te combineren dat de tv de gewenste positie inneemt. Lukt dit niet, maak dan afstandhouders van de gewenste lengte (lichtgroene kleur in het schema) en plaats deze tussen de hoeken op de muur en niet op de tv.

Stap 7

Maak bij de definitieve bevestiging eerst de hoeken zo vast dat u de positie van de tv met uw handen kunt veranderen en draai dan pas alle bevestigingen in de gewenste positie vast.

Aanbevolen: