Hoe Een Telefoonaansluiting Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Telefoonaansluiting Aan Te Sluiten
Hoe Een Telefoonaansluiting Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Telefoonaansluiting Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Telefoonaansluiting Aan Te Sluiten
Video: How to Wire a Telephone Wall Jack | Wiring a Home Phone Jack | How to Install a Phone Jack 2024, Mei
Anonim

In veel huizen en appartementen is het nodig om een parallelle telefoon te installeren. Een parallelle telefoon is erg handig, omdat je hiermee in elke kamer of kamer je eigen toestel kunt installeren. Maar hiervoor dien je wel vooraf op alle plekken telefooncontactdozen te scheiden en aan te sluiten. Laten we eens kijken hoe we een stopcontact kunnen aansluiten, aan de hand van het voorbeeld van het installeren van één stopcontact in een tweedraads circuit.

een parallelle telefoon is erg handig, omdat je hiermee in elke kamer of kamer je eigen apparaat kunt installeren
een parallelle telefoon is erg handig, omdat je hiermee in elke kamer of kamer je eigen apparaat kunt installeren

instructies:

Stap 1

Een gewone telefoonaansluiting wordt in twee delen opgesplitst:

• body met vijf sleuven;

• stekkers met vijf pinnen.

De draad van de telefoonlijn wordt aangesloten op het stopcontact en het snoer dat rechtstreeks naar de telefoon gaat, wordt op de stekker aangesloten. Demonteer de behuizing van de telefoonaansluiting en strip de uiteinden van de gepaarde telefoonlijndraad.

Stap 2

In de behuizing ziet u 4 aansluitingen waarop een telefoonlijn kan worden aangesloten. Als je naar de aansluiting kijkt met het vijfde plastic contact aan de onderkant, is de telefoonlijn meestal verbonden met de twee aansluitingen aan de rechterkant van de behuizing. Bevestig de draad met de speciale bevestigingsschroeven.

Stap 3

Bevestig de onderkant van de behuizing aan de vloer of muur. Bevestig ook het bovenste deel met de schroef op de daarvoor bestemde plaats. Het lichaam is gemonteerd.

Stap 4

Nu moet je de stekker goed monteren. Uit elkaar halen. Binnenin ziet u een diagram dat het apparaat van het socketlichaam herhaalt, met het verschil dat de bedrade contacten naar de pinnen gaan. Sluit deze pinnen en stopcontacten op de juiste manier aan - dit is het antwoord op de vraag hoe je het telefoonstopcontact correct aansluit.

Stap 5

Zorg er bij het aansluiten op de pinnen voor dat de verbinding zodanig is dat de socketconstructie contact maakt tussen de communicatielijndraad en het telefoonsnoer, en dat het signaal naar het apparaat gaat.

Aanbevolen: