Een Telefoonkabel Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Telefoonkabel Aansluiten
Een Telefoonkabel Aansluiten

Video: Een Telefoonkabel Aansluiten

Video: Een Telefoonkabel Aansluiten
Video: How to fix - make ethernet network cable with telephone cable 2024, Mei
Anonim

De noodzaak voor het splitsen van de telefoonkabel ontstaat wanneer deze breekt (bijvoorbeeld tijdens de renovatie van een appartement), maar ook als de telefoonaansluiting naar een andere plaats wordt verplaatst en de kabel moet worden verlengd. Elke huismeester zou deze handeling moeten kunnen uitvoeren.

Een telefoonkabel aansluiten
Een telefoonkabel aansluiten

Het is nodig

  • - tangen;
  • - latex handschoenen;
  • - isolatieband.

instructies:

Stap 1

Neem de hoorn op van de parallelle telefoon, die ondanks de kabelbreuk verbonden bleef met het netwerk. Dit voorkomt schokken in de belspanning die bij een inkomende oproep op de lijn kunnen verschijnen. Als je maar één apparaat hebt, of als de breuk op zo'n plek is gebeurd dat alle telefoons in het appartement zijn uitgeschakeld, moet je met rubberen handschoenen werken.

Stap 2

Zoek de beschadigde kabel. Als het niet mogelijk is om het visueel te vinden, gebruik dan een contactloze inductieve schadedetector. Dit toestel kan een tijdje geleend worden van een telefoniste. Bij het ontbreken van een dergelijke mogelijkheid is een stuk kabel waarvan het breukpunt onbekend is gemakkelijker en sneller geheel te vervangen.

Stap 3

Om een tweeaderige platte kabel van het oude ontwerp te splitsen, splitst u de noedels langs elke kant met draadknippers zodat de snijlijn precies in het midden ligt. Strip voorzichtig de uiteinden. Vergeet niet dat de isolatie van de "noedel" niet is gemaakt van PVC, maar van polyethyleen, bereken daarom bij het strippen nauwkeurig de kracht om alleen de isolatie te verwijderen zonder de kern te beschadigen.

Stap 4

Sluit een van de draden van het ene uiteinde van de kabel aan op een van de draden van het andere uiteinde. Het is niet nodig om de polariteit in acht te nemen. Doe hetzelfde met de resterende draadcombinatie. Isoleer de aansluitingen zorgvuldig van elkaar. Zorg er dan voor dat die telefoons die het na de pauze niet meer deden het weer doen.

Stap 5

Telefoonkabels van het nieuwe ontwerp hebben een buitenmantel, waarbinnen twee of vier gevlochten geleiders in één rij zijn gelegd, die elk een eigen kleurisolatie hebben. De buitenmantel is eenvoudig te verwijderen met bijna geen risico op beschadiging van de geleiderisolatie.

Stap 6

Als de kabel tweedraads is, is de verbindingsprocedure hetzelfde als voor de noedels. Repareer een vieraderige kabel, die veel vaker voorkomt, als volgt: sluit de extreme draden nergens op een rij aan en strip ze zelfs niet, aangezien ze er niet bij betrokken zijn, en splits de draden in het midden op de beschreven manier bovenstaande.

Stap 7

Als een speciale telefoon op de lijn is aangesloten, ontworpen om gelijktijdig met twee lijnen te werken (ze worden, hoewel zelden, in kantoren gevonden), kunnen ook de buitenste draden betrokken zijn. Splits een dergelijke lijn door eenvoudig geleiders van dezelfde kleur met elkaar te verbinden.

Stap 8

Als u klaar bent met werken en ervoor zorgt dat alle telefoons weer op de lijn zijn aangesloten, legt u de hoorn terug op het apparaat waarvan u de hoorn hebt opgenomen voordat u aan het werk gaat.

Aanbevolen: