Hoe Monteer Je Een Lcd-tv Aan De Muur?

Inhoudsopgave:

Hoe Monteer Je Een Lcd-tv Aan De Muur?
Hoe Monteer Je Een Lcd-tv Aan De Muur?

Video: Hoe Monteer Je Een Lcd-tv Aan De Muur?

Video: Hoe Monteer Je Een Lcd-tv Aan De Muur?
Video: How To Wall Mount a TV (LED & LCD) - Abt Electronics 2024, Mei
Anonim

Indien gewenst kan de lcd-tv aan vrijwel elke muur worden bevestigd. Om te installeren is het helemaal niet nodig om de meesters te bellen en extra geld te betalen, want als je een beetje moeite doet, kun je alles zelf doen, soms zelfs beter dan welke specialist dan ook.

Hoe monteer je een lcd-tv aan de muur?
Hoe monteer je een lcd-tv aan de muur?

Het is nodig

  • - karton, potlood en schaar;
  • - boren;
  • - niveau;
  • - haakje;
  • - kabel doos;
  • - Schroevendraaier set;
  • - bouten.

instructies:

Stap 1

Denk aan extra apparaten die je in de toekomst op je tv wilt aansluiten. Knip een model van het plasma uit het karton met de juiste afmetingen. Vraag iemand die je kent om het aan de muur te hangen en vast te houden, en schik jezelf alsof je een film gaat kijken. Dit zal u helpen de meest geschikte tv-positie te vinden voor de beste kijkervaring.

Stap 2

Meet alles goed op en markeer op de muur waar je gaten wilt boren. Houd er rekening mee dat er een voldoende sterke basis nodig is om de beugel te bevestigen. Beton is hier het meest geschikt voor, maar als je gipskartonwanden hebt met een lattenbodem, haast je dan niet tot wanhoop. Gebruik het apparaat om de lamellen te vinden en houd rekening met hun positie. Controleer of er een elektrische kabel doorheen loopt.

Stap 3

Plaats de sjabloon tegen de muur en zorg ervoor dat de ankerpunten langs de latten liggen. Wees niet lui en meet alles op gebouwniveau, zodat je de installatie vrij nauwkeurig kunt maken. Boor een basisgat en controleer of u de rail raakt. Als je je ongemakkelijk voelt, verplaats de schets dan iets opzij. Maak voor extra geleiding gaten tussen de lamellen.

Stap 4

Begin met het installeren van de beugel, verwar de bovenkant niet met de onderkant. Draai de bouten voorzichtig vast zonder ze helemaal vast te draaien. Zorg ervoor dat je alles correct hebt geïnstalleerd. Meet het horizontale niveau en draai dan pas de bouten vast.

Stap 5

Heel, heel voorzichtig, zonder plotselinge bewegingen te maken, zet u de tv ondersteboven. Leg het op een kleed of deken op de vloer. Monteer de steunen op de carrosserie en draai ze vast met de bouten.

Stap 6

Vraag iemand van uw familie om u te helpen, til de TV samen op en installeer hem langzaam in de rail van de beugel. Vergeet niet om deze positie vast te zetten. Als u met de beugel het plasma onder een hoek kunt installeren, moet u de resulterende helling controleren en indien nodig aanpassen.

Stap 7

Installeer de kabelgoot. Hiermee kunt u alle draden verbergen. Markeer de plaatsingspunten van de houders direct onder de tv. Boor de benodigde gaten en schroef alle beschikbare onderdelen vast. Leg de draden zorgvuldig.

Stap 8

Installeer het deksel van de doos door de randen achter de tv te verbergen. Nu is alles klaar en kun je veilig je vrienden uitnodigen om de film te bekijken en hen vragen het resultaat te beoordelen.

Aanbevolen: