Een Kaart Uploaden Naar De Navigator

Inhoudsopgave:

Een Kaart Uploaden Naar De Navigator
Een Kaart Uploaden Naar De Navigator

Video: Een Kaart Uploaden Naar De Navigator

Video: Een Kaart Uploaden Naar De Navigator
Video: 2019 / 2020 BMW TFT digital display walkthrough with BMW Navigator 6 integration 2024, Mei
Anonim

In de afgelopen jaren zijn GPS-navigators behoorlijk wijdverbreid geworden. Ze zijn handig en kunnen worden aangepast. Door eenvoudige manipulaties kunt u ook zelf kaarten in de navigator laden.

Een kaart uploaden naar de navigator
Een kaart uploaden naar de navigator

Het is nodig

  • - GPS-navigator;
  • - Persoonlijke computer;
  • - papieren kaart.

instructies:

Stap 1

Bedenk hoe u nieuwe kaarten gaat installeren. U kunt ze scannen en als afbeeldingen downloaden, ze van internet downloaden of een softwarepakket kopen waarop de kaarten al zijn geïnstalleerd. Schakel de navigator in en selecteer vervolgens de gewenste optie voor het toevoegen van nieuwe kaarten aan het menu uit verschillende aangeboden.

Stap 2

Koop op de website van de fabrikant van de navigator een kaart van het gebied dat je nodig hebt. Er zijn veel versies van kaarten, zowel in Europa als in andere landen. Sommige zijn al opgenomen in de navigator, maar andere moeten apart worden aangeschaft. Kaarten van bepaalde plaatsen zijn ook op internet te vinden, en vrij snel - op trefwoorden.

Stap 3

Sluit het navigatieapparaat met de meegeleverde kabel aan op een pc. De navigator scant de harde schijf van uw pc op nieuwe kaarten, waarna deze automatisch begint te downloaden.

Stap 4

Als je een papieren kaart hebt van het gebied dat je thuis wilt hebben, scan deze dan in. Plaats de kaart zo dat deze, indien mogelijk, op het noorden is gericht.

Stap 5

Sla vervolgens de gescande afbeelding op in JPEG-indeling, aangezien de meeste GPS-navigators het bekijken van afbeeldingen in deze indeling ondersteunen.

Stap 6

Bepaal op een papieren kaart de belangrijkste punten in een bepaald gebied en ontdek hun coördinaten (breedtegraad, lengtegraad). Voer de ontvangen gegevens in de vorm van een lijst in een tekstbestand in dat op een computer is gemaakt. Sla dit bestand op in HTM-formaat.

Stap 7

Maak een nieuwe map op het GPS-apparaat. Laad nu de kaartafbeelding en een leerboek met coördinaten van uw computer erin. Om de gedownloade kaart te bekijken, selecteert u deze in de lijst in het bijbehorende menu. Zorg ervoor dat het apparaat de coördinaten leest die u hebt opgegeven en dat de afbeelding duidelijk en helder genoeg wordt bekeken. Deze methode is natuurlijk omslachtiger dan het downloaden van kaarten van internet. Hij heeft echter recht op leven en kan u helpen als u deze of gene kaart niet op internet kunt vinden, of u er simpelweg geen toegang toe heeft.

Aanbevolen: