Een Universele Afstandsbediening Instellen

Inhoudsopgave:

Een Universele Afstandsbediening Instellen
Een Universele Afstandsbediening Instellen

Video: Een Universele Afstandsbediening Instellen

Video: Een Universele Afstandsbediening Instellen
Video: How to set up a universal remote 2024, Mei
Anonim

De afstandsbediening is een noodzakelijk hulpmiddel voor het regelen van de werking van elektrische apparaten met een infraroodontvanger. De universele afstandsbediening vergemakkelijkt de bediening van talrijke huishoudelijke apparaten aanzienlijk. Een dergelijke inrichting is doorgaans compact en eenvoudig te bedienen.

Een universele afstandsbediening instellen
Een universele afstandsbediening instellen

Het is nodig

  • - afstandsbediening;
  • - instructies voor een technisch hulpmiddel;
  • - batterijen geschikt voor de universele afstandsbediening.

instructies:

Stap 1

Selecteer een universeel model afstandsbediening, koop een apparaat en maak het klaar voor gebruik. Kies batterijen van het juiste formaat, in de regel hebben ze niet meer dan twee AAA-types nodig. Verwijder het deksel van het batterijvak, let op de polariteit en plaats de batterijen in de afstandsbediening. Sluit het stroomcompartiment en volg de instructies. Lees aandachtig de gebruiksaanwijzing van het apparaat, deze moet de codes voor verschillende fabrikanten van huishoudelijke apparaten bevatten. Zoek de waarden die nodig zijn voor uw exemplaar. In de regel zijn er meerdere van dergelijke codes. Selecteer degene die u wilt en voer ze in volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Indien nodig, bijvoorbeeld als u bepaalde termen niet begrijpt, bestudeer dan de recensies op de forums op internet. Er zijn veel sites die in detail beschrijven welke instellingen gemaakt moeten worden en gebruikers in discussies kunnen vragen stellen en daarop antwoorden krijgen.

Beeld
Beeld

Stap 2

Een universele afstandsbediening werkt op dezelfde manier als een afstandsbediening voor een specifiek technisch apparaat, of het nu een tv is of een waterkoker met toegang op afstand. Het apparaat is een kleine doos, uitgerust met knoppen met een toetsenbord of aanraakscherm, contact-LED's en elektronische schakelingen. Door op de "Start"-knop te drukken, stuurt de infraroodzender een bepaalde "Code" naar dezelfde ontvanger van een ander apparaat en voert dienovereenkomstig het commando uit dat u nodig hebt - past het volume aan, past een specifiek kanaal aan of schakelt over.

Stap 3

Nadat u de vereiste code op de afstandsbediening hebt ingevoerd, drukt u tegelijkertijd op de SET- en TV-toetsen (soms schrijven ze in plaats van TV DVB op het apparaat). Als de code correct is, gaat de indicator op de POWER-toets branden. Dit is een indicatie dat het apparaat functioneel is en klaar voor gebruik. Vervult de afstandsbediening niet de functies die door de fabrikant zijn aangegeven? Probeer een andere codewaarde in te voeren en probeer deze opnieuw te gebruiken. In dit geval zal automatisch zoeken u helpen. Zet de apparatuur die je wilt bedienen aan met de universele afstandsbediening. Druk tegelijkertijd op de SET- en TV-toetsen en houd ze een paar seconden ingedrukt totdat de indicator van de POWER-toets begint te knipperen. De kleur van het signaal hangt af van het model van de universele afstandsbediening, maar is meestal rood.

Stap 4

Richt de afstandsbediening op het apparaat. Als uw universele afstandsbediening heeft gereageerd, drukt u snel op een andere toets dan SET. Als u hier geen tijd voor had, start u de automatische zoekactie opnieuw of gaat u naar handmatige instellingen. Met deze manipulaties kunt u het signaal zeer snel instellen.

Stap 5

Probeer de bediening van de hoofdschakelaar aan te passen met handmatig zoeken. Zet bijvoorbeeld de tv aan, stem af op de gewenste zender. Druk tegelijkertijd op de SET- en TV-toetsen totdat de indicator van de POWER-toets oplicht. Druk daarna afwisselend op deze knop totdat de tv begint te reageren op het signaal van de afstandsbediening. Pauzes tussen klikken mogen niet langer zijn dan 2 seconden. Druk op de SET- of TV-toets om het zoeken te beëindigen.

Beeld
Beeld

Stap 6

Controleer de prestaties van de installatie. Probeer de afstandsbediening te gebruiken om het geluid aan te passen, van kanaal te wisselen en het apparaat uit te schakelen. Als alle handelingen zijn uitgevoerd, is de installatie en bediening van de console correct.

Stap 7

Op dezelfde manier kunt u de universele afstandsbediening configureren om met andere apparaten te werken. Houd in plaats van de TV-knop de knop die overeenkomt met het in te stellen apparaat ingedrukt totdat de LED begint te knipperen. Bijvoorbeeld dvd voor dvd-speler, SAT voor satellietontvanger, enz.

Stap 8

Afhankelijk van de fabrikant geven de instructies voor de universele afstandsbediening verschillende aanbevelingen voor het gebruik van de instellingscodes. In de Engelse versie bevinden de codes zich bijvoorbeeld in het gedeelte Merk. In het binnenland hebben de ontwikkelaars een apart hoofdstuk in het Russisch gemarkeerd. Let bij het kiezen van een universele afstandsbediening om apparatuur te bedienen op of de handleiding in het Russisch is.

Stap 9

De universele afstandsbediening kan niet alleen worden gebruikt voor het instellen van huishoudelijke apparaten, maar kan ook worden gebruikt om zelfs een auto gemakkelijk te bedienen. Maar hiervoor moet je aanpassingen maken in de instellingen. Probeer ook een technisch apparaat te gebruiken, het te bedienen om het licht in het appartement in of uit te schakelen, elektronische sloten te openen, in het algemeen, waar afstandsbediening mogelijk is. Het is handig om zo'n assistent ook in de keuken in te zetten.

Stap 10

Als u het apparaat op dit moment niet gebruikt of van plan bent te vertrekken, verwijder dan eerst de batterijen. Laat het technische apparaat in geen geval in contact komen met water, laat de afstandsbediening ook niet vallen, de circuits die zich binnenin bevinden kunnen gemakkelijk worden beschadigd als ze vallen en de universele afstandsbediening zal uit het apparaat komen. Als dit nog steeds gebeurt, neem dan contact op met de reparatieservice, aangezien dergelijke apparatuur ook een garantie heeft, meestal voor ten minste zes maanden.

Aanbevolen: