De Camera Controleren Bij Aankoop Upon

Inhoudsopgave:

De Camera Controleren Bij Aankoop Upon
De Camera Controleren Bij Aankoop Upon

Video: De Camera Controleren Bij Aankoop Upon

Video: De Camera Controleren Bij Aankoop Upon
Video: De twee belangrijkste overwegingen als je een nieuwe camera gaat kopen | de Videomakers 2024, Mei
Anonim

Camera's hebben de grenzen van professionele werkplaatsen al lang overschreden. Nu is een digitale camera voor iedereen beschikbaar. En als de populariteit van filmcamera's tot niets is gedaald, dan beleven digitale camera's een echte hausse. Dit komt door het feit dat het met behulp van een digitale camera gemakkelijk is om een foto te maken, er veel foto's in kunnen en vooral, het resultaat is direct zichtbaar.

Nu zijn er camera's in een brede prijsklasse en met een andere set kenmerken. Daarom is het vaak erg moeilijk om degene te kiezen die je nodig hebt. Een paar tips waar u eerst op moet letten en waar u op moet letten bij het kopen van een digitale camera, kan geen kwaad.

De digitale camera biedt volop mogelijkheden voor zelfexpressie
De digitale camera biedt volop mogelijkheden voor zelfexpressie

instructies:

Stap 1

Als je een beginnende fotograaf bent, moet je geen apparaat nemen dat te ingewikkeld is om te bedienen. Nogal een goedkope digitale "zeepschaal". Het heeft immers geen zin om te veel te betalen voor die functies die je niet gebruikt.

Het eerste dat u moet controleren bij het kopen, is het aantal pixels. De kosten hangen er vaak van af. Ga je foto's printen in de 10x15 standaard, maar niet meer, dan is 3 megapixels genoeg voor jou. Als je ze gaat verwerken in grafische programma's en ze op een computer gaat bekijken, dan geldt hoe meer megapixels, hoe beter. Nu zijn er digitale "zeepkistjes" met een resolutie tot 12 megapixels.

Stap 2

Het volgende kenmerk is de cameramatrix. Kleurweergave, lichtgevoeligheid, ruis in de foto enzovoort hangen ervan af. Als het model een handmatige gevoeligheidsinstelling heeft, prima. Het biedt meer mogelijkheden voor verschillende opnameomstandigheden. Het is moeilijk om de matrix van de "zeepschaal" te controleren, omdat meestal alle instellingen automatisch zijn. Om de matrix op een professionele spiegelreflexcamera te controleren, moet je alle automatische instellingen voor ruisonderdrukking, kleurweergave, belichting en focus verwijderen, zonder de kap te verwijderen, meerdere foto's maken met verschillende sluitertijden. Controleer vervolgens bij maximale vergroting op de aanwezigheid van veelkleurige stippen. Als er niet meer dan 6 van dergelijke punten zijn voor het hele frame, dan is alles in orde met de matrix. Als het er meer zijn, zijn er defecte pixels en mag zo'n camera niet worden genomen.

Stap 3

De volgende functie die het bekijken waard is, is zoom. De zoom in de camera kan zowel digitaal als optisch zijn. De meeste goedkope digitale camera's zijn uitgerust met digitale zoom. Duurdere modellen bieden een keuze, wat de opnamemogelijkheden vergroot. Het is goed als de camera de mogelijkheid biedt om de optiek te veranderen.

Stap 4

Er zijn reserveonderdelen voor de camera, die zelden in de set worden meegeleverd. Dit zijn batterijen, flashcards en hoesjes. Koop batterijen met de grootste capaciteit zodat ze niet op een cruciaal moment ontladen. Hetzelfde geldt voor de flashdrive. Hoe groter het volume, hoe beter. Een zaak kiezen is niet moeilijk. Het belangrijkste is dat de camera beschermd is tegen schokken.

Aanbevolen: