Hoe De Lens Te Controleren Bij Aankoop?

Inhoudsopgave:

Hoe De Lens Te Controleren Bij Aankoop?
Hoe De Lens Te Controleren Bij Aankoop?

Video: Hoe De Lens Te Controleren Bij Aankoop?

Video: Hoe De Lens Te Controleren Bij Aankoop?
Video: TIPS aankoop TWEEDEHANDS lenzen 2024, Mei
Anonim

De lens is een duur apparaat voor camera's, waarvan de kosten aanzienlijk hoger kunnen zijn dan de prijs van het apparaat zelf. Bij het kiezen is het belangrijk om aandacht te besteden aan de kwaliteit van de lens om jezelf te beschermen tegen namaak en een echt hoogwaardig product te kopen om met de camera te werken en goede foto's te maken.

Hoe de lens te controleren bij aankoop?
Hoe de lens te controleren bij aankoop?

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat u uw camera meeneemt voordat u een lens aanschaft. Het is ook aan te raden om een zaklamp en laptop mee te nemen om de kwaliteit van de beelden en lenzen te testen. U kunt speciale doelen afdrukken om de focus en scherpte te controleren die via de lens kunnen worden aangepast. Bestudeer vooraf de lensmodellen op internet, hun parameters en mogelijke problemen. Identificeer de specifieke producten die u wilt testen.

Stap 2

Aangekomen in de winkel en het kiezen van de gewenste optiek, bekijk de complete set. De lens moet voorzien zijn van een lensdop, zonnekap, garantiekaart en gebruiksaanwijzing. Sommige modellen worden geleverd met een hoes.

Stap 3

Neem een lens en onderzoek de behuizing en lens zorgvuldig. Zoek naar slijtage, krassen, scheuren of stoten. Sommige retailers proberen gebruikte lenzen als nieuw te verkopen, dus u moet voorzichtig zijn. Als het product krassen of gebruikssporen op de filterdraad heeft, kunt u de lens het beste opzij leggen en op zoek gaan naar andere modellen.

Stap 4

Draai aan de wielen om scherp te stellen en te zoomen. Alle ringen moeten soepel en gemakkelijk draaien. Controleer indien beschikbaar de schuifregelaars voor het schakelen van de focusmodus, het activeren van de stabilisator, enz. Schijn met een zaklamp schuin op de lens en schat de hoeveelheid stof die zich in het apparaat heeft opgehoopt. Nieuwe optica mag niet veel stof in de behuizing hebben.

Stap 5

Plaats de lens op de camera. De opening tussen de lens en de apparaatbevestiging moet tot een minimum worden beperkt. Controleer de focus, stabilisator. Maak een paar testopnamen met geprinte doelen of andere onderwerpen. Sluit na het fotograferen de camera aan op uw laptop en bekijk de vastgelegde beelden in detail. Controleer de scherpte-instellingen, wijzig de opnamemodi. Bent u tevreden met het resultaat, dan kunt u de gewenste lens aanschaffen.

Aanbevolen: