Hoe De Flitser Bij Aankoop Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Flitser Bij Aankoop Te Controleren?
Hoe De Flitser Bij Aankoop Te Controleren?

Video: Hoe De Flitser Bij Aankoop Te Controleren?

Video: Hoe De Flitser Bij Aankoop Te Controleren?
Video: Hoe kan 5000 euro je hele leven veranderen? 2024, Mei
Anonim

Let bij het kopen van een camera goed op de flitser. Bovendien moet de controle in verschillende modi worden uitgevoerd, meestal in drie. Koop je apart een flitser, dan zijn er hier subtiliteiten waar op gelet moet worden.

Hoe de flitser bij aankoop te controleren?
Hoe de flitser bij aankoop te controleren?

Het is nodig

  • -flash;
  • -camera.

instructies:

Stap 1

Als u een professionele / semi-professionele camera koopt, moet u eerst de batterijen in de daarvoor bestemde compartimenten plaatsen en de camera inschakelen. Nu moet u direct doorgaan met het controleren van de flitser. Zorg er eerst voor dat het goed werkt in de automatische modus. In dit geval moet het zichzelf inschakelen als er niet genoeg licht in de kamer is. Tegelijkertijd zou het op straat bij fel licht niet moeten werken.

Stap 2

De volgende stap is het testen van de flitser in de geforceerde modus. Druk op de knop voor gedwongen ontgrendeling. Het zou een effect moeten hebben elke keer dat erop wordt gedrukt. Als de flitser op een gegeven moment niet afgaat, is de kans groot dat deze defect is.

Stap 3

De laatste stap om te controleren is om de flitser uit te schakelen en meerdere foto's te maken in verschillende lichtomstandigheden. In dit geval wordt een storing aangegeven door het onbedoeld activeren van de flitser. Als u de flitser apart koopt, let er dan op dat deze overeenkomt met uw cameramodel. Test het onder verschillende omstandigheden. Maak meerdere foto's met de flitser naar voren gericht, dat wil zeggen dat de flitser op het onderwerp gericht moet zijn dat u fotografeert. Test het vervolgens met weerkaatst licht - de flitser kijkt naar het plafond en het frame wordt verlicht door de weerkaatsing van licht op een wit oppervlak. In beide gevallen zou alles de eerste keer goed moeten werken.

Stap 4

Als je een flitser koopt die al is gebruikt, vraag dan aan de eigenaar onder welke omstandigheden ze het vaakst hebben geschoten. Als het frontaal is, is de flitser waarschijnlijk in goede staat, maar als hij het de hele tijd heeft gedraaid en gereflecteerd licht heeft gebruikt, zijn er geen garanties. Daarom koop je handflitsers beter van amateurs dan van professionals.

Aanbevolen: