Hoe Te Controleren Bij Het Kopen Van Een Tv

Inhoudsopgave:

Hoe Te Controleren Bij Het Kopen Van Een Tv
Hoe Te Controleren Bij Het Kopen Van Een Tv

Video: Hoe Te Controleren Bij Het Kopen Van Een Tv

Video: Hoe Te Controleren Bij Het Kopen Van Een Tv
Video: Television Buying Guide For Beginners 2024, April
Anonim

De moderne tv is een hele wereld van entertainment en recreatie voor het hele gezin. Met geavanceerde functies kunt u uw favoriete programma's bekijken, games spelen, e-mails checken, enz. erop. Het is noodzakelijk om de tv te testen voordat u hem koopt, zodat hij het huishouden en het werk voor een lange tijd kan plezieren.

Hoe te controleren bij het kopen van een tv
Hoe te controleren bij het kopen van een tv

instructies:

Stap 1

Niet alle elektronicawinkels hebben een 'klant heeft altijd gelijk'-formule. Let daarom bij het kopen van apparatuur op een kwaliteitscertificaat en fabrieksgarantie. Informeer bij de winkelbeheerder of het mogelijk is om de tv te retourneren of om te ruilen als het defect al thuis is gevonden.

Stap 2

Als je een geschikte winkel vindt en een tv kiest, moet je de verpakking en inhoud controleren. Onderzoek de beschermende films op de tv-kast zorgvuldig. Controleer op afstandsbediening, kabel en documentatie.

Stap 3

Als de beschermende films al zijn verwijderd en er krassen en andere beschadigingen op de behuizing zichtbaar zijn, moet u de aankoop weigeren. Hoogstwaarschijnlijk is zo'n tv al in reparatie geweest of is het een "vitrine". Zo'n model moet worden verkocht met kortingen en bijbehorende markeringen op het prijskaartje.

Stap 4

Voordat u naar de winkel gaat, downloadt u een selectie testfoto's naar een willekeurig medium om de tv te controleren. Sluit bij aanschaf de USB-stick aan op het apparaat. Zet de tv aan en selecteer de mediaspelermodus in het menu. Schakel het bekijken van afbeeldingen in en ervaar de weergave. Afbeeldingen op volledig scherm in verschillende kleuren helpen bij het identificeren van slechte pixels. Op een effen achtergrond ziet een "gebroken" pixel eruit als een zwart niet-lichtgevend punt. Een hete pixel op het scherm verschijnt als een gekleurde stip, zelfs in een zwart beeld.

Stap 5

Een zwarte achtergrond onthult ongelijkmatige verlichting. Als je op zo'n achtergrond veel lichtvlekken opmerkt, moet je weigeren zo'n tv te kopen. Wanneer u naar uw favoriete film kijkt, zullen lichte gebieden oncomfortabel zijn. Daarnaast beschouwen veel tv-fabrikanten deze achtergrondverlichting niet als een defect. Een wit gevulde afbeelding kan u helpen bij het identificeren van kleurvlekken op uw tv-scherm. Zo'n defect wordt "tint" genoemd - een kleur in de matrix die bovenop de hoofdafbeelding aanwezig is.

Stap 6

U kunt ook de in de tv ingebouwde luidsprekers controleren. Als het geluid slecht is, krijg je niet het plezier van het kijken naar je favoriete programma. Start daarom een melodie vanaf een flashstation op de tv en luister aandachtig. De luidsprekers mogen niet piepen, het geluid moet helder zijn tijdens het spelen.

Stap 7

Veel moderne tv's hebben ingebouwde wifi. Maak in de winkel verbinding met het netwerk en controleer de verbinding. Probeer een pagina op internet te laden. Als u problemen ondervindt bij het aansluiten, neem dan contact op met uw dealer voor hulp. Als de ingebouwde Wi-Fi werkt, geeft de tv de pagina weer.

Aanbevolen: