Hoe Een DSLR Te Controleren Bij Het Kopen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een DSLR Te Controleren Bij Het Kopen?
Hoe Een DSLR Te Controleren Bij Het Kopen?

Video: Hoe Een DSLR Te Controleren Bij Het Kopen?

Video: Hoe Een DSLR Te Controleren Bij Het Kopen?
Video: Test a Used Camera in 10 Minutes: Checklist For Buying Used DSLRs / Mirrorless Cameras 2024, April
Anonim

Elke dag zien we in de schappen een steeds grotere verscheidenheid aan cameramodellen. Als dit de eerste keer is dat u een camera koopt, moet u de basisspecificaties kennen die u bij aankoop moet controleren. De test die wij aanbieden is geschikt voor elke digitale of spiegelreflexcamera. Het doel van deze test is om de kwaliteit van de aangeboden producten te waarborgen.

Hoe een DSLR te controleren bij het kopen?
Hoe een DSLR te controleren bij het kopen?

instructies:

Stap 1

Eerst moet je de sluitervertraging controleren. Om direct de lijst met camera's te bepalen, vraagt u de verkoopassistent om de sluitervertraging te controleren. Het enige dat u nodig hebt, is de maximale opnamekwaliteit op de camera in te stellen en alle mogelijke functies in te schakelen. Maak vervolgens een foto van een willekeurig object, mocht het scherm langer dan een seconde uit zijn, dan is dit een duidelijk teken dat deze camera niet geschikt is voor jou.

Stap 2

Om er zeker van te zijn dat alle pixels op de sensor correct werken, vraagt u de adviseur om in het donker een foto te maken met de flitser uit. Als er "koude" of "hete" pixels op de matrix staan, ziet u, als u naar de resulterende afbeelding kijkt, gekleurde stippen. Vertrouw de verkoper niet als hij beweert dat het een stofje is. Stofdeeltjes hebben immers wazige randen bij het fotograferen. Controleer de hele foto goed, als alles in orde is, dan kun je door naar de volgende stap.

Stap 3

Bij gebruik van vergroting moet de schaal soepel veranderen, zonder schokken. Het belangrijkste is dat u geen vreemd geluid hoort.

Stap 4

De lens werkt prima wanneer de onscherpte in het beeld geleidelijk toeneemt van het midden naar de randen van de foto. Daarom moet u alle hoeken van het frame tegelijkertijd of in paren evalueren. Voor de test kun je een foto maken van een stukje tekst. Zijn er grote verschillen in scherpstelling, dan is de lens niet goed afgesteld.

Aanbevolen: