Hoe Te Controleren Bij Het Kopen Van Een Nikon-camera

Inhoudsopgave:

Hoe Te Controleren Bij Het Kopen Van Een Nikon-camera
Hoe Te Controleren Bij Het Kopen Van Een Nikon-camera

Video: Hoe Te Controleren Bij Het Kopen Van Een Nikon-camera

Video: Hoe Te Controleren Bij Het Kopen Van Een Nikon-camera
Video: Test a Used Camera in 10 Minutes: Checklist For Buying Used DSLRs / Mirrorless Cameras 2024, Mei
Anonim

Nikon is een van de meest gerespecteerde en vertrouwde bedrijven op de fotografiemarkt. Maar zelfs het kopen van een merkcamera bespaart u niet van een fabrieksfout als u deze niet bij ontvangst controleert.

Hoe te controleren bij het kopen van een Nikon-camera
Hoe te controleren bij het kopen van een Nikon-camera

Framekwaliteit en gebruik

Het eerste waar u op moet letten bij het kopen van een nieuwe camera, is of er bewijs is van het gebruik ervan. Er mogen geen krassen, slijtage of schilfers op de plastic onderdelen en de lens zitten, en er mogen geen schroevendraaiermarkeringen of vervormde delen op de schroeven zijn.

De volgende controle is het aantal vastgelegde frames. Zelfs als de camera in perfecte staat verkeert, had hij de tijd kunnen hebben om enkele honderden foto's te maken en terug te sturen voordat de twee wettelijk voorgeschreven weken verstreken zijn. Maak een paar foto's en kijk naar de bestandsnamen - de nummers die worden weergegeven, geven het volgnummer van de gemaakte foto's aan.

De volgende tests zullen zijn om de focus te controleren voor een DSLR. Als je een gewone kleine camera met automatische standen koopt, kun je deze stap overslaan. In een fotowinkel zorgen medewerkers voor een speciale belijnde afdruk met millimetermarkeringen. Stel de parameters voor maximale diafragmaopening in (ze zijn afhankelijk van uw lens, dit is het kleinste getal, bijvoorbeeld 1.6, 2.8, 4) en richt op de middellijn, ernaast staat een overeenkomstige inscriptie. Controleer na het fotograferen of de labels boven en onder de middelste strook leesbaar en gelijkmatig vervaagd zijn. Als zo'n afdruk niet bestaat, gebruik dan een gewone liniaal en een wit vel papier en maak uw eigen markering als de focuslijn.

Om te controleren op gebroken witte pixels (dit zijn delen van de cameramatrix die mechanisch beschadigd zijn en niet deelnemen aan het maken van het beeld, daarom zijn ze altijd zwart of altijd wit), sluit u de lensdop van de camera, stelt u een korte sluitertijd in van ongeveer 1/80 en ISO 100. Maak een foto. Het zal volledig zwart blijken te zijn - maar met een vergroting van 100% van de afbeelding kun je alle defecten van de matrix zien. Om te controleren op zwarte pixels, moet u hetzelfde doen, alleen op een wit vel papier.

Accu

Neem de camera in uw handen, evalueer hoe comfortabel hij in de palm van uw hand past, schud hem zachtjes om te zien of de batterij erin bungelt (dit betekent ofwel een slechte bevestiging of de batterij vervangen door iets anders van het verkeerde formaat). Trouwens, de batterij zelf moet ook worden gecontroleerd - deze mag niet vervormd of opgezwollen zijn.

Er is nog een nuance bij Nikon-batterijen. Het productiebedrijf heeft officieel de aanwezigheid van een defect in sommige series batterijen erkend, wat heeft geleid tot hun ontploffing - dit betekent dat een dergelijke batterij op elk moment onherstelbare schade aan uw camera kan veroorzaken. Controleer het batterijtype en de serie. Als het batterijtype wordt vermeld als EN-EL15, kan de negende plaats in het serienummer E of F zijn - dit betekent slechts een defecte batch. Vervang in dat geval de batterij.

Aanbevolen: