Een Bewegingssensor Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Bewegingssensor Aansluiten
Een Bewegingssensor Aansluiten

Video: Een Bewegingssensor Aansluiten

Video: Een Bewegingssensor Aansluiten
Video: Bewegingsmelder / sensor aansluiten praktisch stap voor stap 2024, Mei
Anonim

Met behulp van de bewegingssensor kunt u lichtapparaten bedienen, informatie ontvangen over de penetratie van mensen in het object. Maar om dit allemaal te doen, moet u het apparaat eerst correct aansluiten.

Een bewegingssensor aansluiten
Een bewegingssensor aansluiten

instructies:

Stap 1

Als de bewegingssensor bedoeld is voor directe bediening van de armatuur en ermee wordt gecombineerd, zorg er dan voor dat deze geschikt is voor dezelfde spanning als die beschikbaar is in het lichtnet, koppel de netvoeding los en verwijder vervolgens het deksel van het klemmenblok van het apparaat en sluit de draden aan op de ingangscontacten van het aansluitblok. Als er een uitgang is voor het aansluiten van extra verlichtingsapparaten, sluit deze dan indien nodig aan op de uitgangscontacten van het klemmenblok. De extra armaturen zelf, samen met de ingebouwde sensor, moeten een vermogen hebben dat niet groter is dan waarvoor ze zijn ontworpen. Sluit het deksel, schakel de voeding in en controleer vervolgens of de sensor goed werkt. Pas indien nodig de ingebouwde timer aan.

Stap 2

Sluit een bewegingssensor aan die bedoeld is voor directe aansturing van een armatuur, maar er niet op dezelfde manier mee gecombineerd wordt, met als enige verschil dat er een extra armatuur (of meerdere armaturen) op aangesloten moet worden.

Stap 3

De sensor die is ontworpen om laagspanningscircuits aan te sturen, is veelzijdiger: hij kan zowel worden gebruikt voor het aansturen van armaturen als in alarmsystemen. Maar sluit er in geen geval rechtstreeks verlichtingsapparaten op aan: de contacten van het relais dat in een dergelijk apparaat is ingebouwd, hebben een zeer laag vermogen en het algoritme van hun werking komt niet overeen met de vereiste. Er zijn vier contacten op het klemmenblok van dergelijke een sensor, waarvan er twee zijn ontworpen om een voedingsspanning van 12 V te leveren (de polariteit van de voeding is aangegeven), en de andere twee zijn aangesloten op de relaiscontacten. Deze contacten zijn gesloten wanneer er geen beweging is en open wanneer bewegende objecten verschijnen.

Stap 4

Als een dergelijke sensor wordt gebruikt om de verlichting te regelen, sluit deze dan aan op de armaturen via een speciale buitenpost. Sluit een dergelijke unit aan op het netwerk en de armatuur zoals beschreven in stap 2. Leg vervolgens vanaf het tweede laagspanningsklemmenblok van de unit vier draden naar de sensor (twee ervan zijn ontworpen om de voedingsspanning van de eenheid naar de sensor, de andere twee - om de status van de relaiscontacten te lezen) … Let bij het inschakelen van de stroom op de polariteit. Schakel de voeding pas in nadat de aansluiting is voltooid en alle afdekkingen zijn gesloten.

Stap 5

Om de sensor in een alarmsysteem te gebruiken, plaatst u de voeding ernaast. Sluit de voeding ervan aan op het apparaat in de vereiste polariteit. Sluit de alarmlus aan op de contacten van het sensorrelais. Als er meerdere sensoren zijn, sluit hun uitgangen dan in serie aan, zodat wanneer de relaiscontacten van een van hen openen, het hele circuit wordt geopend. Voordat u de sensor aansluit, moet u de begeleider op het bedieningspaneel op de hoogte stellen zodat hij niets waarneemt uw manipulaties als vals alarm.

Aanbevolen: