Zelf Een Bewegingssensor Maken Sensor

Inhoudsopgave:

Zelf Een Bewegingssensor Maken Sensor
Zelf Een Bewegingssensor Maken Sensor

Video: Zelf Een Bewegingssensor Maken Sensor

Video: Zelf Een Bewegingssensor Maken Sensor
Video: How to make a super simple Motion detector, diy motion sensor 2024, April
Anonim

Velen hebben het gemak van het gebruik van bewegingssensoren in hun huis al op prijs gesteld - het licht gaat automatisch aan wanneer u de kamer binnenkomt, verschillende apparatuur. Veel mensen streven ernaar om zo'n sensor met hun eigen handen te monteren in de hoop geld te besparen. Niet de makkelijkste oplossing, maar wel heel goed mogelijk.

Zelf een bewegingssensor maken
Zelf een bewegingssensor maken

Het is nodig

Fotodiode FD 265, relais RES55A, transistoren, weerstanden, 5V voeding, voltmeter, soldeerbout, draden, laserpointer, waterpakking, schroef

instructies:

Stap 1

De eerste fase van het werk is om de voeding voor de sensor voor te bereiden, die standaard continu werkt. Neem hiervoor de voeding, knip de connector ervan af en bepaal met een voltmeter waar de plus en min zich bevinden.

Stap 2

Soldeer een weerstand van 10K aan de plus.

Stap 3

Een fotodiode met een kathode moet worden gesoldeerd aan een weerstand die op positief is gesoldeerd.

Stap 4

De anode van de fotodiode is door solderen verbonden met een zogenaamde trimweerstand. De emitter van de transistor is aan de min gesoldeerd en de collector is verbonden met de basis VT1, gesoldeerd aan R1.

Stap 5

Vervolgens zijn de volgende elementen verbonden: de emitter VT2 met een min, het contact van het relais met de collector VT2. Het andere contact van het relais is samen met de "plus" van de voeding gesoldeerd.

Stap 6

Omdat de sensor het gemakkelijkst te organiseren is op basis van een laserpointer, zal de volgende fase van het werk zijn om er een te maken. Over het algemeen zal dezelfde voeding het doen. Om dit te doen, moeten nog twee draden parallel aan de bestaande in het blok worden gesoldeerd.

Stap 7

Neem de schroef, steek hem in de pakking van het leidingwerk en steek hem allemaal samen, met de kop naar binnen, in de wijzer - de schroefkop moet tegen de veer aan de binnenkant rusten.

Stap 8

Sluit nu de voedingskabel aan op de schroef en schuif de andere tussen het aanwijzerlichaam en de pakking.

Aanbevolen: