Hoe Maak Je Een Microfoon?

Hoe Maak Je Een Microfoon?
Hoe Maak Je Een Microfoon?

Video: Hoe Maak Je Een Microfoon?

Video: Hoe Maak Je Een Microfoon?
Video: Building a quality USB-C microphone 2024, April
Anonim

Nuttige informatie over electretmicrofoons.

Hoe maak je een microfoon?
Hoe maak je een microfoon?

Tegenwoordig hebben electretmicrofoons praktisch de plaats ingenomen van microfoons van andere assemblages. Dit komt door het feit dat ze tegen lage kosten een vlakke frequentierespons, een laag gewicht en een hoge mate van betrouwbaarheid hebben. Omdat het werkingsschema van een dergelijk apparaat vrij eenvoudig is - iedereen kan een microfoon maken.

Een elektreetmicrofoon is een condensator waarvan een van de platen is gemaakt van het dunste plastic folie dat over een ring is gespannen. Het wordt bestraald met een groep elektronen die op een ondiepe diepte binnenkomt, wat zorgt voor een ruimtelading die lang aanhoudt.

Op de film wordt een dunne film van metaal aangebracht, die als een van de elektroden dient. Als een andere elektrode wordt een metalen cilinder gebruikt.

Akoestische golven zorgen ervoor dat de film gaat trillen, waardoor er elektriciteit ontstaat tussen de elektroden. Voor de interactie van de hoge impedantie van de microfoon met de lage ingangsimpedantie van de versterker, wordt een aanpassingstrap gebruikt, die is gemaakt op een veldeffecttransistor die zich in de behuizing van de microfooncapsule bevindt. Het herbergt ook de microfoon zelf.

Om te controleren of de microfoonversterker geschikt is, dient u een multimeter op de ingangsjack aan te sluiten. Als deze 2-3 Volt aangeeft, dan kan de versterker werken met een microfoon. Deze versterkers zijn te vinden in computer geluidskaarten. Om een microfoon te maken, hebben we nodig:

  1. Capsule. Te vinden in een oude Chinese radio, telefoon, of gekocht op de markt.
  2. Dunne afgeschermde draad.
  3. Stekkertype Jack 3,5 mm.
  4. Spuit voor 2 gram.
  5. Paperclip
  6. Dik schuim voor winddichte pet.

Laten we aan de slag gaan.

Snijd een deel van de spuit af van de naaldzijde bij de 1 g-markering en verwijder alle markeringen van de spuit met aceton. Dan moet je langs de bijgesneden rand lopen met een fijn gecoat schuurpapier. Steek een afgeschermde kabel in het naaldgat en knoop deze vast. Nu moet je de capsule solderen zodat de kabelmantel met het lichaam wordt verbonden. Plaats de capsule in het lichaam en klik met een paperclip de plaats op het lichaam vast waar de naaldhouder zat. Soldeer de stekker aan de achterkant van de kabel. Nu hebben we voor de voorruit een stuk schuimrubber afgesneden en daarin een uitsparing gemaakt in de vorm van een cilinder. Vervolgens verwijderen we al het overbodige om iets te krijgen dat op een bol lijkt. De microfoon is klaar voor gebruik!

Aanbevolen: