Een Electret-microfoon Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Electret-microfoon Aansluiten
Een Electret-microfoon Aansluiten

Video: Een Electret-microfoon Aansluiten

Video: Een Electret-microfoon Aansluiten
Video: Electret Mic: How it Works and How to Connect it to a Computer 2024, Mei
Anonim

Het aansluiten van een electretmicrofoon op een computer hangt af van het type microfoon. Electretmicrofoons worden vaak gebruikt in plaats van condensatormicrofoons omdat ze goedkoper zijn, geen externe stroombron nodig hebben en veel andere voordelen hebben.

Een electret-microfoon aansluiten
Een electret-microfoon aansluiten

Het is nodig

  • - Electretmicrofoon (draadloos of bedraad);
  • - pc;
  • - geluidskaart;
  • - geschikte kabels en connectoren.

instructies:

Stap 1

Koop een draadloze discrete microfoon. Kijk naar het achteroppervlak. U ziet een of meer uitvoertypes zoals RCA en XLR. Zorg ervoor dat de juiste kabel met de juiste connectoren bij de microfoon wordt geleverd. Als het niet beschikbaar is, gaat u naar de website van de fabrikant van het apparaat en kijkt u welk type kabel u extra moet aanschaffen. Sluit de microfoon aan op de juiste aansluiting op uw computer. Controleer je microfoon. U kunt dit doen met elk audioprogramma naar keuze.

Stap 2

Sluit een bedrade electret-microfoon aan als u deze zou kopen. Gebruik hiervoor een XLR-kabel. Als u decks gebruikt, kunt u deze gebruiken om een microfoon op de overeenkomstige aansluiting aan te sluiten op dezelfde manier als bij een draadloze microfoon, zoals hierboven beschreven. Als u een FireWire- of USB-interface gebruikt, sluit het apparaat dan aan via deze connectoren.

Stap 3

Wacht terwijl de computer nieuwe hardware detecteert als u een FireWire- of USB-verbinding gebruikt. Ga naar het menu Start en vervolgens naar het Configuratiescherm. Ga verder naar het gedeelte Geluiden en audioapparaten. Ga naar het gedeelte "Geluidsopname". Zorg ervoor dat uw apparaat in de vervolgkeuzelijst staat. Doe hetzelfde in het menu Spraak op het tabblad Spraakopname. Test uw microfoon met audiosoftware naar keuze.

Stap 4

Gebruik de speciale audiosoftwaretools om de kwaliteit van uw microfoonopname te verbeteren. U kunt ook een specifiek deel van de opname selecteren voor verwerking. Ga naar het hoofdmenu van het programma en selecteer "Effecten" of "Bewerken". Gebruik tools zoals Audio Enhancer, Noise Reduction of andere om het geluid van de opname naar wens aan te passen.

Aanbevolen: