Hoe LCD Van Plasma Te Onderscheiden?

Inhoudsopgave:

Hoe LCD Van Plasma Te Onderscheiden?
Hoe LCD Van Plasma Te Onderscheiden?

Video: Hoe LCD Van Plasma Te Onderscheiden?

Video: Hoe LCD Van Plasma Te Onderscheiden?
Video: LCD, LED, Plasma, OLED TVs as Fast As Possible 2024, April
Anonim

Alle moderne bouwmarkten hebben een groot aantal tv's van verschillende modellen, die in verschillende categorieën kunnen worden onderverdeeld. De grootste daarvan zijn LCD- en plasmapanelen. Deze twee typen hebben veel verschillen waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen.

Hoe LCD van plasma te onderscheiden?
Hoe LCD van plasma te onderscheiden?

instructies:

Stap 1

Bij het kiezen van een tv moet u zelf het doel van de aankoop bepalen. Er is een fundamenteel verschil tussen thuisbioscooptelevisies, kabeltelevisies of HDTV-televisies.

Stap 2

Processors die zijn ontworpen voor grote panelen zijn niet in staat om een regulier uitzendsignaal kwalitatief te berekenen voor een grote diagonaal (meer dan 40 inch). Het beeld, dat is gemaakt met plasma, is verzadigd met kleuren en heeft een betere kwaliteit dan LCD.

Stap 3

Grote pixels die afbeeldingen in plasma creëren, kunnen deze vervormen, vooral wanneer ze van dichtbij worden bekeken. Dit is niet het geval bij LCD-panelen. Bovendien is er bij plasma-tv's een fenomeen van "burn-out" van pixels, wat optreedt wanneer frames niet snel genoeg worden gewijzigd. Dit zie je vaak bij televisiekijken, waarbij bedrijven hun stationaire logo's in de hoek van het scherm plaatsen. Bovendien verbruiken plasma-tv's 3 keer meer stroom dan lcd-tv's.

Stap 4

Op hun beurt hebben LCD-panelen een ongebruikelijk beeld van mindere kwaliteit tegen een vrij hoge prijs. Als we een plasma- en lcd-tv met dezelfde diagonaal vergelijken, zal de eerste goedkoper zijn.

Stap 5

Als het doel van het gebruik van de tv is om tv-uitzendingen van hoge kwaliteit in HDTV-formaat te bekijken en moderne computergames te spelen met moderne settopboxen, kun je veilig een lcd-scherm kiezen. Plasma kan de beste kleurweergave bieden bij het kijken naar films, dus dit soort tv is geschikt voor een thuisbioscoop.

Aanbevolen: