Hoe Twee Spelers Op Een Tv Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Spelers Op Een Tv Aan Te Sluiten
Hoe Twee Spelers Op Een Tv Aan Te Sluiten

Video: Hoe Twee Spelers Op Een Tv Aan Te Sluiten

Video: Hoe Twee Spelers Op Een Tv Aan Te Sluiten
Video: TIJMEN MET MEMPHIS DEPAY HET VELD OP 2024, April
Anonim

De overvloed aan video-opnameformaten kan de eigenaar van de tv dwingen om niet één, maar twee spelers aan te schaffen. De manier waarop ze zijn aangesloten, hangt af van het aantal laagfrequente ingangen op de tv.

Hoe twee spelers op een tv aan te sluiten
Hoe twee spelers op een tv aan te sluiten

instructies:

Stap 1

Koppel alle apparaten los voordat u aan het werk gaat: tv en beide spelers.

Stap 2

Inspecteer zowel de achterwand als de voorkant van de tv. Als het twee video-ingangen heeft, sluit u de ene speler aan op de eerste en de andere op de tweede. Gebruik indien nodig RCA-SCART- of SCART-RCA-adapters (kant-en-klaar of zelfgemaakt). RCA-stekkers en -bussen hebben een kleurcodering: geel voor video, wit voor audio. Als de signaalbron en tv stereo zijn, worden de witte connectoren gebruikt om het geluid van het linkerkanaal te voeden, en de rode, die helemaal niet beschikbaar zijn op mono-apparaten, worden gebruikt voor de rechter.

Stap 3

Als uw tv slechts één video-ingang heeft, verwissel dan nooit kabels telkens wanneer u een speler moet loskoppelen en een andere moet aansluiten. Dit veroorzaakt een snelle slijtage van de connectoren en als je tegelijkertijd de contacten aanraakt van de connectoren die momenteel niet met elkaar zijn verbonden, kun je een merkbare elektrische schok krijgen.

Stap 4

Als een van de spelers een opnamespeler is en een modulator heeft, sluit deze dan op een hoge frequentie aan. Om dit te doen, koppelt u de antenne los van de tv, sluit u deze aan op de antenne-ingang van de speler en verbindt u de antenne-uitgang met de hoogfrequente kabel die bij het apparaat is geleverd met de antenne-ingang van de tv. Dan moet hij op hetzelfde kanaal worden afgestemd als de modulator. Sluit de tweede speler zoals gebruikelijk aan op de video-ingang.

Stap 5

Als de tv slechts één video-ingang heeft en er zijn geen modulatoren voor beide spelers, gebruik dan een signaalschakelaar. Het heeft twee groepen ingangen voor audio- en videosignalen en één groep uitgangen voor dergelijke signalen. Sluit de spelers aan op de ingangen van de schakelaar en de tv op de uitgangen. Om de speler te selecteren die een signaal naar de tv stuurt, zet u de schakelaar op de schakelaar in de juiste stand. Dergelijke schakelaars hebben geen afstandsbediening.

Aanbevolen: