Hoe Twee Computers Op Een Router Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Computers Op Een Router Aan Te Sluiten
Hoe Twee Computers Op Een Router Aan Te Sluiten

Video: Hoe Twee Computers Op Een Router Aan Te Sluiten

Video: Hoe Twee Computers Op Een Router Aan Te Sluiten
Video: How to Connect two or more Computers by Wireless Connection & Share Files between them 2024, April
Anonim

Wi-Fi-router is een apparaat waarmee u meerdere computers en laptops kunt combineren in één lokaal netwerk. Meestal wordt deze apparatuur gebruikt om meerdere pc's met internet te verbinden en een geïntegreerd thuisnetwerk (kantoor) te creëren.

Hoe twee computers op een router aan te sluiten
Hoe twee computers op een router aan te sluiten

Fysieke verbinding

Gebruik RJ-45-netwerkkabels om stationaire computers op de router aan te sluiten. Gebruik deze kabels om de netwerkkaarten van de computers aan te sluiten op de LAN-poorten van de router. Sluit de ISP-kabel aan op de WAN-poort, indien beschikbaar. Houd er rekening mee dat sommige routers met een DSL-verbinding werken. Controleer vooraf uw type internetverbinding voordat u een router aanschaft.

De router configureren

Schakel een van de computers in die op de router zijn aangesloten en start een willekeurige webbrowser. Voer in de adresbalk 192.168.0.1 in en druk op Enter. Om de interface van routers van sommige bedrijven te betreden, moet u het adres 192.168.1.1 gebruiken. U kunt deze informatie verduidelijken in de instructies voor uw apparaat. Voer na het starten van de webinterface uw gebruikersnaam en wachtwoord in de daarvoor bestemde velden in. Meestal moet admin in beide velden worden ingevoerd. Als de router al eerder voor u is geconfigureerd en u weet de vereiste combinatie niet, reset dan de apparaatinstellingen. Houd hiervoor de Reset-knop met een pen of potlood ingedrukt en houd deze 10 seconden vast.

Ga na het openen van het routermenu naar DHCP. Activeer de opgegeven functie door het selectievakje "Inschakelen" aan te vinken. Geef de waarden op voor de begin- en eind-IP-adressen. Gebruik het formaat x.y.z.10 - x.y.z.200. Klik op de knop Opslaan.

Start de router opnieuw op via de webinterface. Als alternatief kunt u eenvoudig de stroom naar het apparaat uitschakelen en weer inschakelen.

Computers instellen

Open het Netwerkcentrum op een computer die op de router is aangesloten. Selecteer het menu Adapterinstellingen wijzigen. Zoek een actieve lokale verbinding en ga naar de eigenschappen ervan. Zoek op het tabblad "Netwerk" het item "Internet Protocol versie 4" en dubbelklik erop.

Activeer de optie "Automatisch een IP-adres verkrijgen". Sla de instellingen op. Wacht tot de LAN-configuratie is bijgewerkt. Herhaal dezelfde procedure op de tweede computer die op de router is aangesloten.

Deze methode heeft één nadeel: de IP-adressen van de aangesloten computers zullen constant veranderen binnen het opgegeven interval. Soms is het nodig om statische pc-adressen te gebruiken voor handig werk. Schakel hiervoor de DCHP-functie in de router uit en start het apparaat opnieuw op. Selecteer nu in de instellingen van het TCP / IPv4-protocol het item "Gebruik het volgende IP-adres" en geef een specifieke waarde op. Sla de instellingen op. Configureer de tweede computer op dezelfde manier.

Aanbevolen: