Hoe De Batterij Te Gebruiken?

Inhoudsopgave:

Hoe De Batterij Te Gebruiken?
Hoe De Batterij Te Gebruiken?

Video: Hoe De Batterij Te Gebruiken?

Video: Hoe De Batterij Te Gebruiken?
Video: De Tip - Hoe start je een lege autobatterij? 2024, Mei
Anonim

Mobiele computers (laptops) veroveren actief de markt en verdringen daarmee omvangrijke en minder handige stationaire pc's. Om ervoor te zorgen dat uw laptop lang genoeg meegaat, moet u enkele regels volgen voor het gebruik van dit apparaat.

Hoe de batterij te gebruiken?
Hoe de batterij te gebruiken?

instructies:

Stap 1

Het kiezen van een laptopbatterij is een zeer veeleisende taak. Het is erg belangrijk om dit detail te controleren voordat u het apparaat aanschaft. Vraag uw verkoopmedewerker om de geselecteerde laptop volledig op te laden. De batterij-indicator moet ten minste 98% aangeven wanneer deze volledig is opgeladen. Anders wordt een dergelijk onderdeel als defect beschouwd.

Stap 2

Het is nu belangrijk om het eerste batterijonderhoud uit te voeren. Ondanks de snelle ontwikkeling van de elektronische technologie worden deze onderdelen nog steeds gemaakt op basis van lithiumionen. Zet je laptop uit. Sluit de apparatuur aan op wisselstroom. Wacht tot de batterij volledig is opgeladen. Schakel het apparaat in nadat u het van het lichtnet hebt losgekoppeld. Wacht tot de batterij helemaal leeg is.

Stap 3

Herhaal de procedure die in de vorige stap is beschreven meerdere keren. Dit is om te voorkomen dat het "geheugeneffect" van de batterij optreedt.

Stap 4

Denk nu eens na over het dagelijkse gebruik van uw laptop. Veel gebruikers gebruiken deze apparaten alleen thuis. In dergelijke situaties moet u de batterij verwijderen en de laptop te allen tijde op netstroom aansluiten. Dit verlengt de levensduur van de batterij. Het is natuurlijk aan te raden om overspanningsbeveiligingen te gebruiken om schade aan het apparaat bij sterke spanningspieken te voorkomen.

Stap 5

Als je niet de mogelijkheid hebt om de batterij constant los te koppelen, probeer dan de laptop als volgt te bedienen:

- Sluit het apparaat aan op het lichtnet en ga ermee aan de slag.

- Nadat de batterij volledig is opgeladen, koppelt u de stroom los en laat u de laptop op batterijstroom werken.

- Sluit het apparaat weer aan op het lichtnet nadat de batterij tot 7-10% is ontladen.

Stap 6

Bewaar een volledig ontladen of opgeladen batterij niet. Laad het ongeveer halverwege op voordat u dit onderdeel verwijdert.

Aanbevolen: