Wat Is Het Verschil Tussen 3D-brillen?

Inhoudsopgave:

Wat Is Het Verschil Tussen 3D-brillen?
Wat Is Het Verschil Tussen 3D-brillen?

Video: Wat Is Het Verschil Tussen 3D-brillen?

Video: Wat Is Het Verschil Tussen 3D-brillen?
Video: How Do 3D Glasses Work - Difference between types of 3D glasses 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig bieden fabrikanten van moderne thuisbioscopen consumenten passieve en actieve 3D-brillen die een driedimensionaal beeld vormen bij aansluiting op een signaalbron (monitor of tv). Hoe verschillen passieve en actieve technologieën van 3D-brillen van elkaar?

Wat is het verschil tussen 3D-brillen?
Wat is het verschil tussen 3D-brillen?

Technologische verschillen tussen 3D-brillen

Allereerst laat de koper zich bij het kiezen van actieve en passieve 3D-brillen leiden door hun kosten - actieve brillen zijn veel duurder dan passieve. Bovendien verschillen deze twee technologieën in de resolutie van het aangeleverde beeld - bij passieve brillen blijven het detail en de helderheid merkbaar achter bij actieve brillen. De helderheid in passieve modellen is echter min of meer natuurlijk, echter bij het overschakelen naar 2D geven brillen met actieve technologie een beter beeld door de hoge flikkerfrequentie en het ontbreken van een polarisatiefilter.

Het zijn de polarisatiefilters en sluiters die in 3D-brillen worden gebruikt die in beide gevallen de helderheid negatief beïnvloeden.

Omdat 3D-brillen met actieve technologie technisch complexe apparaten zijn, is hun gewicht veel zwaarder dan dat van passieve brillen. Dit heeft grote invloed op het comfort van de kijker, die door een zware actieve bril letterlijk op de neusbrug wordt gedrukt. Actieve 3D-brillen veroorzaken ook verhoogde oogvermoeidheid door flikkeren, een bijwerking van deze technologie. Er is nog een probleem met passieve brillen - ze beperken het comfort vanwege de onmogelijkheid om de hellingshoek van het hoofd te veranderen, waarbij het effect van driedimensionaliteit verdwijnt. Daarnaast heeft passieve technologie niet erg brede kijkhoeken, wat het ook lastig maakt om comfortabel films te kijken.

Extra verschillen

In tegenstelling tot actieve 3D-brillen, waarvoor regelmatig de batterij moet worden vervangen of opgeladen, heeft een passieve bril zoiets niet nodig. Actieve sluiterbrillen kunnen ook "spookbeelden" en overspraak produceren, terwijl passieve technologie een beperkt afstandsbereik, lage resolutie en scherpte en beperkte kijkhoeken heeft.

Passieve 3D-brillen worden vaak geleverd met lensafdekkingsfilters, wat een groot voordeel is voor dragers.

Bij 3D-brillen met circulaire in plaats van lineaire polarisatie is het probleem om het hoofd in een uitsluitend verticale positie te houden geëlimineerd - voor dergelijke brillen is echter een speciale projector en filter nodig. Actieve brillen zijn, in tegenstelling tot passieve, uitgerust met een power-on LED-indicator, die de huidige lading van de batterij laat zien en u in staat stelt om de film te bekijken zonder voortijdige ontlading van de bril.

Aanbevolen: