Wat Is Het Verschil Tussen Televisiekabels?

Inhoudsopgave:

Wat Is Het Verschil Tussen Televisiekabels?
Wat Is Het Verschil Tussen Televisiekabels?

Video: Wat Is Het Verschil Tussen Televisiekabels?

Video: Wat Is Het Verschil Tussen Televisiekabels?
Video: Wat is het verschil tussen selectie en selectiebias? 2024, Mei
Anonim

Tv's worden steeds groter en beter. Samen met nieuwe modellen verschijnen er nieuwe soorten televisiekabels. Ze verschillen in technische kenmerken en reikwijdte. Bij het kiezen van een kabel moet u weten waar deze in de toekomst voor zal dienen.

Tv-kalibratietestafbeelding
Tv-kalibratietestafbeelding

Coaxiale kabel

Dit type kabel is nog steeds de belangrijkste en daarom heeft bijna elke tv er een connector voor. Dit type kabel heeft de laagste kwaliteit van het verzonden beeld. Het wordt gebruikt om de tv-antenne op de tv aan te sluiten.

Composiet kabel

Composietkabels hebben meestal drie draden in een bundel: geel, rood en wit. Geel zendt het videosignaal uit, rood en wit zijn verantwoordelijk voor de audiosignaaloverdracht (rode kabel voor stereosignaal rechts, witte kabel voor links). Dit type kabel wordt vaak gebruikt om videorecorders, dvd-spelers en oude spelsystemen op een tv aan te sluiten. Maar aangezien composietkabels geen digitale videosignalen kunnen vervoeren, worden ze geleidelijk vervangen door componentkabels. Het is noodzakelijk om zo'n kabel aan te sluiten in overeenstemming met de kleur: geel op geel, rood op rood, wit op de witte connector.

Component kabel

Componentkabels lijken qua uiterlijk sterk op composietkabels, maar kunnen al een digitaal signaal met hoge resolutie verzenden. Dit komt doordat het beeld is verdeeld over drie kabels. In de afgelopen jaren zijn televisies, dvd-spelers en nieuwe videospelsystemen begonnen met componentuitgangen voor beeldoverdracht. Ook wordt de kit meestal geleverd met twee kabels voor het audiosignaal. Ze moeten ook op basis van hun kleuren op het apparaat worden aangesloten.

DVI- en HDMI-kabels

DVI en HDMI zijn digitale kabels die zowel standaard- als high-definition videosignalen kunnen transporteren. Als uw tv of ander apparaat een van deze aansluitingen heeft, kunt u deze het beste gebruiken. DVI staat voor Digital Video Interface, HDMI staat voor High Definition Multimedia Interface. DVI-aansluitingen zenden geen audio uit. HDMI-aansluitingen verzenden audio naar andere apparaten met de juiste connector. Deze kabels worden het meest gebruikt in computertechnologie en digitale videonetwerken.

Wanneer u een televisiekabel kiest, moet u het doel, de kenmerken en de modelnaam duidelijk begrijpen. Deze informatie helpt u bij het kiezen van het juiste product en voorkomt onnodige problemen bij het aansluiten op uw tv.

Aanbevolen: