Wat Is Led-tv: We Begrijpen Het

Inhoudsopgave:

Wat Is Led-tv: We Begrijpen Het
Wat Is Led-tv: We Begrijpen Het

Video: Wat Is Led-tv: We Begrijpen Het

Video: Wat Is Led-tv: We Begrijpen Het
Video: LCD Vs LED Vs OLED Vs Plasma Vs Quantum Dot TVs Explained! 2024, April
Anonim

Lcd-tv-modellen zijn vandaag de dag nog steeds erg populair. Het is volgens experts gerechtvaardigd vanwege de volgende voordelen: hoge beeldkwaliteit, klein formaat, gebruiksgemak, redelijke en betaalbare prijzen.

Wat is led-tv: we begrijpen het
Wat is led-tv: we begrijpen het

Wat is een led-tv?

Led-tv is dus een technisch apparaat. Het is een lcd-tv-ontvanger. In dit geval is de matrix in de eerste plaats uitgerust met een speciale achtergrondverlichting van een set LED's.

Wat betekent de afkorting?

Verklaring van de afkorting LED - "Light Emitting Diode". Dit concept is als volgt van toepassing op tv: het zijn lcd-tv's met led-achtergrondverlichting, technische apparaten op vloeibare kristallen. En hierbij is het belangrijk dat het scherm in dit toestel direct verlicht wordt met behulp van leds.

Het principe waarmee de led-tv is opgesteld

Er zijn voorgangers van lcd-tv-modellen. Ze gebruiken lampen op basis van koude kathoden. Opgemerkt moet worden dat er een aantal onmiskenbaar uitstekende eigenschappen zijn in het gebruik van een LED-matrix in de achtergrondverlichting. Fabrikanten claimen een aanzienlijke verbetering in de kwaliteit van het beeld zelf. Op dit moment is er een aantal kenmerken die in de huidige situatie een bepaalde impact hebben op hoe het publiek van tv-kijkers dit beeld waarneemt. Hiervan zijn de meest voorkomende de volgende kenmerken:

-verzadiging en helderheid, - mate van contrast, - de diepte van het zwarte kleursegment, - inherente kwaliteit van kleurweergave.

Op dit moment zijn LED-backlit tv's aanzienlijk leidend in vergelijking met hun eigen voorgangers.

Velen zijn geïnteresseerd in wat een led-tv precies is. Het antwoord op deze vraag houdt direct verband met de handige onderscheidende kenmerken van de LED-matrix. Het punt is dat wanneer wordt geprobeerd de mate van diodeluminescentie te regelen, het absoluut mogelijk wordt om een aanzienlijke controle te krijgen over de verlichting of, integendeel, het donker worden van specifieke delen van het scherm. Gedurende de periode dat hij in de uit-stand staat, vormt de lichtdiode op geen enkele manier praktisch enige gloed. Om deze reden vormt een bepaalde categorie uitgeschakelde LED-diodes absoluut zwarte zonezones. Door toepassing van dit technologische proces is het in de praktijk mogelijk om een diepgaande reflectie van de zwarte kleur te bereiken, evenals een extreem goede en onovertroffen mate van contrast. De algehele kleurweergave is ook onderhevig aan merkbare en significante verbeteringen, die samen een positief effect hebben op de kwaliteit van het resulterende beeld. Dankzij de gloed van de LED's hebben LED LCD TV's een aanzienlijke mate van schermhelderheid. Het gebruik van een diodematrix maakt het mogelijk om in het gebruiksstadium de meeste kenmerken te bereiken die verantwoordelijk zijn voor de overdracht van een beeld van hoge kwaliteit. Het is de beste in vergelijking met de vorige. Een aanzienlijke vermindering van het elektriciteitsverbruik wordt beschouwd als een andere belangrijke voordelige bonus.

Beeld
Beeld

Wat betreft de vraag wat een LED-tv is, mag men een belangrijk voordeel niet vergeten dat beschikbaar is in de productiesectie van dit apparaat. Tijdens het fabricage- en productieproces van deze led-lcd-tv's worden namelijk elke schadelijke aerosoltoepassing en kwik categorisch uitgesloten van het gebruik. Dit besluit heeft dus een significant positief effect op het behoud van de milieu- en persoonlijke veiligheid.

Bij LED-achtergrondverlichting kunnen zowel eenkleurige als twee- of driekleurige diodes worden gebruikt. Dit ontwerp biedt een unieke kans om de kwantitatieve indicator van weergegeven kleuren aanzienlijk te vergroten. Allereerst is het gebruikelijk om achtergrondverlichting met witte LED's te gebruiken, waardoor de kans op problemen met het beeld wordt verminderd.

Beeld
Beeld

De beste led-tv's doorlopen een productieproces waarbij gebruik wordt gemaakt van lokale dimtechnologie. Zij is dan ook verantwoordelijk voor local dimming. Volgens het bovengenoemde technologische proces van "lokaal dimmen" wordt de besturing van de LED's uitgevoerd in groepen, die verschillende eenheidselementen bevatten.

De bovenstaande technologie heeft een belangrijke tekortkoming. Het ligt in de mogelijke moeilijkheid die zich kan manifesteren in het verschijnen van uniformiteit van slechte kwaliteit. Het verschijnt in de regel in de verzonden en weergegeven afbeeldingen. In de praktijk is bewezen dat dit optreden van heldere vlekken optreedt in lokale gebieden met fel ingeschakelde achtergrondverlichting en zwarte vlekken op die locaties waar de achtergrondverlichting volledig is uitgeschakeld.

Fatsoenlijk alternatief voor led-tv's

Maar lcd led tv's hebben ook alternatieven, namelijk oled tv's. Ze hebben ook een onmiskenbaar aantal aangename voordelen, maar ze verschillen in één belangrijk nadeel voor de meeste kopers: een hoge prijs. In de catalogi van elektronicawinkels worden meestal technische apparaten van verschillende modellen en prijscategorieën gepresenteerd (waaronder in de regel hoogwaardige technische apparaten van Loewe en 4K (UHD) tv's met LED-achtergrondverlichting).

Op welke parameters moet u letten bij het kopen van lcd-led-tv's?

Bij het kiezen van een lcd-led-tv moet u uw definitieve beslissing nemen door de volgende specificaties rechtstreeks te vergelijken:

-Full HD of HD Ready resolutie;

-ondersteuning 3D;

-compatibel met HDR-technologie;

-schermdiagonaal;

-de mogelijkheid om verbinding te maken met internet (ook via Wi-Fi).

Alvorens te kopen, moet u er ook rekening mee houden dat achter de succesvolle creatie van een uitgebreid multimediasysteem een LED-tv zit die meerdere HDMI-poorten heeft. Ze zijn nodig voor de elementaire aansluiting van dvd-spelers, settopboxen, gameconsoles en andere signaalbronnen.

Lcd-led-tv's in de prijslijsten van winkels van verschillende elektronica worden meestal vertegenwoordigd door een breed scala aan apparaten, waarbij het prijsbeleid wordt gekenmerkt door een segment van 2095 tot 79.990 roebel.

Op populaire elektronica-internetsites kunt u zich vertrouwd maken met gedetailleerde technische specificaties, instructies voor het gebruik van het apparaat, beschikbare aankoopvoorwaarden, beschikbaarheid van de garantie, mogelijke levering of zelfophaling in uw stad.

Uw aandacht waard modellen van lcd-led-tv's

LG 24LH451U

Beeld
Beeld

Een compact model met de gebruikelijke HD-Ready resolutie (1366 x 768) en een kleine keuken-tv. Het apparaat is uitgerust met de volgende voordelige eigenschappen:

  1. krachtige grafische processor;
  2. automatisch ruisonderdrukking en spraakversterkingssysteem;
  3. analoge en digitale tuners;
  4. een eenvoudig systeem voor het afstemmen van de zwartdiepte, het kleurengamma en andere parameters.

Samsung UE40K5100AU

Beeld
Beeld

Een moderne Full HD-tv die dankzij het elegante hi-tech ontwerp en het ontbreken van ventilatiegaten in elke kamer een plaats zal innemen. Het apparaat ondersteunt de functie van het uitbreiden van het kleurengamma, ruisonderdrukkingstechnologie, weerstand tegen spanningspieken, bestandsvirussen, stof, vocht en insecten. Een onveranderlijk voordeel is de antenne-ingang voor terrestrische, kabel- of satelliettelevisie.

LG 43UH755V

Beeld
Beeld

Nog een "slim" apparaat dat draait op webOS 3.0. Van de voordelen kunt u direct de gedetailleerde resolutie benadrukken, die 4K-waarden bereikt. Je kunt niet onopgemerkt blijven op deze tv met Dynamic Range Expansion voor een rijk palet en diepe schittering. Voor een diepere onderdompeling in wat er op het scherm gebeurt, heeft de LG 43UH755V ingebouwde ULTRA Sound-technologie.

Aanbevolen: