Hoe Te Begrijpen Dat Er Op De Telefoon Wordt Getapt?

Inhoudsopgave:

Hoe Te Begrijpen Dat Er Op De Telefoon Wordt Getapt?
Hoe Te Begrijpen Dat Er Op De Telefoon Wordt Getapt?

Video: Hoe Te Begrijpen Dat Er Op De Telefoon Wordt Getapt?

Video: Hoe Te Begrijpen Dat Er Op De Telefoon Wordt Getapt?
Video: “Ik voel me er niet verantwoordelijk voor” | NARCOSTAAT | NPO3 Extra 2024, April
Anonim

In Rusland hebben alleen de speciale diensten het recht om de telefoons van burgers af te tappen, en dan alleen door een rechterlijke beslissing. Iedereen kan dit echter doen als ze een speciaal spywareprogramma hebben. Het wordt meestal gebruikt door concurrenten of jaloerse echtgenoten.

Hoe te begrijpen dat er op de telefoon wordt getapt?
Hoe te begrijpen dat er op de telefoon wordt getapt?

Hoe spyware werkt voor afluisteren

Spyware moet geïnstalleerd zijn op de telefoon van de persoon wiens gesprekken u wilt beluisteren. Ze kan niet alleen telefoongesprekken opnemen, maar ook sms-berichten onderscheppen en vervolgens naar de gewenste geadresseerde sturen. Sommige programma's zijn in staat om een contactboek te kopiëren, informatie over de locatie van de telefoon over te dragen en het mogelijk te maken om alles te horen wat er omheen gebeurt, zelfs als ze er niet over praten. Spyware verandert je telefoon in een bug.

Hoe weet u of uw telefoon spyware bevat?

Dergelijke programma's manifesteren zich in de regel op geen enkele manier. Ze zijn niet gemakkelijk te herkennen, maar er zijn bepaalde tekens die kunnen helpen hun aanwezigheid aan te geven.

Accu

De batterij van je telefoon raakt te snel leeg - een van de zekerste tekenen dat er spyware op is geïnstalleerd. Als de batterij altijd warm is, is dit ook een slecht teken. Natuurlijk kan het probleem in het apparaat zelf liggen, vooral als het meer dan een jaar oud is. Het kan echter geen kwaad om uw telefoon te controleren op spyware.

"Wonderen" in de telefoon

U moet gealarmeerd zijn door de vertraging bij het uitschakelen van het apparaat, een plotselinge herstart en het spontaan inschakelen van de achtergrondverlichting.

Interferentie

Als uw telefoon in de buurt van luidsprekers ligt en interfereert wanneer u er niet over praat, is het het overwegen waard. Dit kan betekenen dat de spyware contact heeft opgenomen met een andere telefoon om er gegevens naar over te dragen.

Geluiden in de buis

Wanneer u tijdens een gesprek naar de telefoon luistert, kunt u in de hoorn duidelijk een verscheidenheid aan externe geluiden, geluiden en soms de stemmen van andere mensen horen. Dit is een zeker teken dat er een speciaal programma in zit.

Lange verbinding

Als je merkt dat wanneer je iemand belt, de verbinding heel lang tot stand is gebracht en op dezelfde manier het verbreken van de verbinding langer begon te duren, is dit ook een teken van afluisteren. Dit vastlopen wordt verklaard door het feit dat het programma tijd nodig heeft om zich in gesprekken te "vastklampen".

Als u ten minste één van de bovenstaande tekens vindt, wees dan niet lui om uw telefoon aan een specialist te laten zien.

Aanbevolen: