Hoe Een Voeding Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Voeding Te Kiezen?
Hoe Een Voeding Te Kiezen?

Video: Hoe Een Voeding Te Kiezen?

Video: Hoe Een Voeding Te Kiezen?
Video: 10 PRODUCTEN DIE HELPEN BIJ HET AANKOMEN (IN SPIERMASSA)! #GAINFOODS 2024, April
Anonim

Pc-voedingen omvatten een voeding, een ononderbroken voeding (UPS) en een spanningsstabilisator. Het eerste apparaat is het belangrijkste, de parameters ervan beïnvloeden de werking van alle computersystemen. Waar moet je op letten bij het kiezen ervan?

Hoe een voeding te kiezen?
Hoe een voeding te kiezen?

Het is nodig

toegang tot internet

instructies:

Stap 1

De belangrijkste parameter van de voeding is vermogen. Bereken de waarde op basis van het stroomverbruik van afzonderlijke computercomponenten: processor, koelventilatoren, harde en optische schijven, moederbord, videokaart, enz. Gebruik een van de online rekenmachines die op sommige sites beschikbaar zijn.

Stap 2

Helaas geven rekenmachines geen informatie over alle componenten. Het stroomverbruik van een computer is sterk afhankelijk van de aard van de bewerkingen die erop worden uitgevoerd. Fabrikanten geven dit kenmerk in de regel niet aan in de documentatie voor hun producten. Gebruik de volgende informatie voor een ruwe vermogensberekening.

Stap 3

De processor verbruikt 50 tot 90 W - hoe meer, hoe hoger de frequentie. Bij het bepalen van het vermogen van de processor moet rekening worden gehouden met de mogelijkheid van overklokken door de nominale vermogenswaarde te vermenigvuldigen met een factor 1, 1-1, 20.

Stap 4

Moederbord verbruikt 25-30 W, RAM-modules - 5-10 W, harde schijf - 10-30 W, cd- en dvd-stations - 10-25 W, diskettestations - 6-7 W, geluidskaart - 6-10 W, I / O-poorten - ongeveer 10 watt. Videokaarten zijn een zeer energieverslindend onderdeel. Afhankelijk van het model kan hun stroomverbruik variëren van 50 tot 200 watt of meer.

Stap 5

Tel de vermogenswaarden van alle componenten op en vermenigvuldig het resultaat met een factor 1, 2-1, 3 - om een gangreserve te creëren. De resulterende waarde is het vereiste vermogen van de voeding.

Stap 6

Als u een voeding koopt voor een reeds werkende computer - om de oude te vervangen - kunt u op een eenvoudige maar betrouwbare manier het stroomverbruik van de computer bepalen. Koppel alle elektrische apparaten in huis los, zodat er maar één computer aan blijft. Noteer de meetwaarden van de elektriciteitsmeter en speel een uur lang een spelletje op de computer. Neem daarna nieuwe meterstanden en bepaal het verbruikte vermogen aan de hand van het verschil. De methode is natuurlijk niet erg nauwkeurig, maar het stelt u in staat om het geschatte stroomverbruik van een computer te bepalen.

Stap 7

Koop een ATX 2.x PSU. Informatie hierover moet beschikbaar zijn op het blok zelf of in de documenten ervoor.

Stap 8

Een duidelijke kwaliteitsgarantie is dat de voeding van bekende fabrikanten is. Zoals bijvoorbeeld Cooler Master, FSP, Enermax, OCZ, Zalman, Hiper, Corsair, Chieftec, Antec, Enhance, etc. Hierbij kunnen vervalsingen natuurlijk niet helemaal worden uitgesloten. Analyseer de prijzen in verschillende winkels, als ergens de prijs van een bekend merk aanzienlijk lager zal zijn dan in andere winkels - dit zou reden tot twijfel moeten zijn. Maar koop in ieder geval geen noname-producten - zonder merk.

Stap 9

Het is raadzaam om een voeding met een PFC-module aan te schaffen. Deze module corrigeert de zogenaamde powerfactor, die ervoor zorgt dat de belasting op de toevoerleiding uniform is. PFC kan actief of passief zijn, waarbij de eerste geavanceerder is.

Aanbevolen: