Hoe Maak Je Een Schakelende Voeding?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Schakelende Voeding?
Hoe Maak Je Een Schakelende Voeding?

Video: Hoe Maak Je Een Schakelende Voeding?

Video: Hoe Maak Je Een Schakelende Voeding?
Video: How to build SMPS transformer | Home make 12V 10A switching power supply 2024, April
Anonim

Het is moeilijk om thuis een klassieke schakelende voeding te bouwen. Een interessante oplossing is de combinatie van een conventionele laagfrequent transformator met een schakelende spanningsregelaar.

Hoe maak je een schakelende voeding?
Hoe maak je een schakelende voeding?

instructies:

Stap 1

Kies zo'n step-down transformator (deze moet gewoon zijn, ontworpen voor een frequentie van 50 Hz) zodat de spanning op de secundaire wikkeling niet minder is dan die berekend met de volgende formule: Uvt = (Uout + 2) / sqrt (2), waarbij Uvt de spanning op de secundaire wikkeling (V) is, Uout - de vereiste spanning aan de uitgang van de voeding (3, 3 of 5 V). In dit geval mag de waarde van Uw * sqrt (2) niet hoger zijn dan 30 V. De maximale belastingsstroom van de transformator moet minstens anderhalf keer groter zijn dan de stroom die door de voeding wordt verbruikt. Houd er echter rekening mee dat het voorgestelde PSU-ontwerp een maximale belastingsstroom van 1 A toestaat.

Stap 2

Bereken het vermogen van de zekering die in serie is geschakeld met de primaire wikkeling van de transformator met behulp van de volgende formule: Ipr = P / 220, waarbij Ipr de nominale stroom van de zekering is (A), P het vermogen van de voeding is (W). In dit geval: P = UI, waarbij U de belastingsvoedingsspanning (V) is, I is de stroom die door de belasting (A) wordt verbruikt.

Stap 3

Sluit aan op de secundaire wikkeling via een gelijkrichtbrug die bestand is tegen de belastingsstroom, een elektrolytische condensator met een capaciteit van ongeveer 2000 μF, ontworpen voor een spanning van minimaal: Ufin> Uw * sqrt (2), waarbij Ufin de nominale spanning is van de condensator (V), is Uvt de spanning op de secundaire wikkeling (B). Let op de polariteit bij het aansluiten van de condensator op de brug.

Stap 4

Gebruik, afhankelijk van wat de uitgangsspanning van de voeding moet zijn (3, 3 of 5 V), respectievelijk een schakelende regelmodule van het type DE-SW033 of DE-SW050. Sluit het op dezelfde manier aan als een normale 78xx-serie regelaar, maar zonder keramische blokkeercondensatoren, aangezien dergelijke condensatoren al in de module zitten. Sluit de positieve pool van de gelijkrichterbrug aan op klem 1 van de module, de negatieve op klem 2. Verwijder de positieve pool van de gestabiliseerde spanning van klem 3 van de module, negatief - van klem 2. Als de belasting gevoelig is voor rimpelvorming door pulsstabilisatie, omzeil de uitgang, let op de polariteit, met een condensator met een capaciteit van 470 μF, ontworpen voor een spanning van minimaal 6,3 V.

Stap 5

Installeer geen koellichaam op de module, aangezien het vermogen dat hierdoor wordt gegenereerd relatief laag is. Voorzie geen radio's die werken op frequenties die lager zijn dan 30 MHz van dit toestel.

Aanbevolen: