Hoe Maak Je Een Voeding?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Voeding?
Hoe Maak Je Een Voeding?

Video: Hoe Maak Je Een Voeding?

Video: Hoe Maak Je Een Voeding?
Video: Hoe maak je de beste vezelrijke keuze? 2024, April
Anonim

Het is moeilijk om met uw eigen handen een voedingseenheid voor een computer te maken. Maar er zijn apparaten die slechts één spanning nodig hebben om te werken, in tegenstelling tot een computer. Voedingen voor hen kunnen thuis worden gemaakt.

Hoe maak je een voeding?
Hoe maak je een voeding?

instructies:

Stap 1

Bereken het stroomverbruik van de voeding. Om dit te doen, moet u vooraf het vermogen berekenen dat aan de stabilisator is toegewezen door de spanningsval erover te vermenigvuldigen met de stroom die door de belasting wordt verbruikt. Voeg het resulterende vermogen toe aan het vermogen dat door de belasting zelf wordt verbruikt. Deel vervolgens het resultaat door het rendement van de transformator, dat is ongeveer 0,7.

Stap 2

Bereken de stroom die wordt verbruikt door de primaire wikkeling van de transformator van het netwerk. Deel hiervoor het vermogen in watt door de netspanning in volt. De stroom zal in ampère zijn. Het is voor hem dat de zekering moet worden ontworpen, in serie geschakeld met de primaire wikkeling.

Stap 3

Bereken de spanning waarvoor de secundaire wikkeling van de transformator moet worden beoordeeld. Voeg de voedingsspanning toe aan de belasting met de spanningsval over de regelaar. Deel het resultaat door de wortel van twee.

Stap 4

Selecteer een transformator met een uitgangsspanning die overeenkomt met de nominale spanning en een uitgangsstroom die groter is dan het verbruik.

Stap 5

Kies een diodebrug die geschikt is voor een hoger stroomverbruik en een sperspanning die veel hoger is dan de som van de uitgangsspanning en de spanningsval over de regelaar.

Stap 6

Sluit de AC-draden van de diodebrug aan op de secundaire van de transformator. Sluit een elektrolytische condensator aan op de uitgangsklemmen van de brug, let op de polariteit. De capaciteit moet van 1000 tot 5000 uF zijn, afhankelijk van het vermogen van de voeding. De nominale spanning van de condensator moet tweemaal de spanning zijn op de secundaire wikkeling van de transformator vermenigvuldigd met de wortel van twee.

Stap 7

Kies een stabilisatorcircuit afhankelijk van de vereiste uitgangsspanning en stroom. Monteer de stabilisator volgens de door u gekozen schakeling en sluit deze aan op de filtercondensator. Rust de regelaar indien nodig uit met een koellichaam. Als u een belasting moet voeden die geen LW-, MW- of HF-radio-ontvangers bevat, gebruik dan een pulsstabilisator met verhoogde efficiëntie.

Stap 8

Controleer na het monteren van de voeding met een ohmmeter of er geen galvanische verbinding is tussen de in- en uitgang. Plaats het apparaat in een isolerende behuizing. Vergeet de zekering in het primaire circuit niet, en beter - in het secundaire.

Stap 9

Test het apparaat door het in het stopcontact te steken. Sluit de belasting pas aan nadat u ervoor heeft gezorgd dat de uitgangsspanning de ontwerpspanning niet overschrijdt. Gebruik geen dure apparaten die jammer zijn om als ladingen te verbranden.

Aanbevolen: