Hoe De Batterijlading Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Batterijlading Te Bepalen?
Hoe De Batterijlading Te Bepalen?

Video: Hoe De Batterijlading Te Bepalen?

Video: Hoe De Batterijlading Te Bepalen?
Video: De Tip - Hoe start je een lege autobatterij? 2024, Mei
Anonim

Het laadniveau van de batterij wordt vaak bepaald met behulp van speciaal ingebouwde indicatordiodes, die met hun kleur een of andere informatie over de staat rapporteren.

Hoe de batterijlading te bepalen?
Hoe de batterijlading te bepalen?

Het is nodig

Oplader

instructies:

Stap 1

Let bij het bepalen van het laadniveau van de accu op de speciaal hiervoor ontwikkelde indicatoren. Sommige apparaten hebben speciale LED's die de gebruiker een bepaalde staat van de batterij in een bepaalde kleur laten zien. De meest gebruikte kleuren zijn groen, geel en rood. Groen geeft aan dat het batterijniveau op of in de buurt van het maximum is, geel is het gemiddelde batterijniveau van het apparaat en rood is onder het gemiddelde, of zelfs in sommige gevallen probeert het apparaat de volgende uitschakeling te melden. Vaak wordt een dergelijk systeem ook gebruikt door verschillende netladers.

Stap 2

Als uw apparaat dat batterijen gebruikt een speciale indicator met strepen heeft, controleer dan het aantal strips. Het geeft het aantal opgeladen batterijcompartimenten aan. Naarmate u het apparaat gebruikt, neemt hun aantal af. Een dergelijk systeem is relevant voor mobiele telefoons, draagbare spelers, navigators, tablets, enzovoort. Als ze tijdens het opladen vol zijn, kan het apparaat worden losgekoppeld van de stroomvoorziening.

Stap 3

Om het batterijniveau van de laptop te bepalen, bekijkt u de status van het bijbehorende pictogram in de lade in het systeemvak van het Windows-systeemvak (in de rechterbovenhoek van het scherm). Om de resterende batterijduur van uw laptop te zien, beweegt u de muisaanwijzer over dit pictogram.

Stap 4

U kunt ook aanvullende informatie krijgen door erop te dubbelklikken met de linkermuisknop. Het niveau van de batterij wanneer deze is opgeladen, wordt ook weergegeven door het afwisselende pictogram van bediening vanaf het lichtnet. Beweeg de cursor erover om de resterende tijd te zien om volledig op te laden en de gevulde capaciteit van de batterij.

Aanbevolen: