Hoe De Batterijlading Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Batterijlading Te Controleren?
Hoe De Batterijlading Te Controleren?

Video: Hoe De Batterijlading Te Controleren?

Video: Hoe De Batterijlading Te Controleren?
Video: Simpele manier om je auto accu te tesen 2024, Mei
Anonim

Hoe erg is de galvanische cel of batterij ontladen? Zonder apparaten, hoewel de eenvoudigste, kan deze vraag niet worden beantwoord. Ongeacht het type apparaat zullen één of twee metingen moeten worden uitgevoerd.

Hoe de batterijlading te controleren?
Hoe de batterijlading te controleren?

instructies:

Stap 1

Sluit een voltmeter aan op de cel of batterij. Sluit de belasting nog niet aan. Je gaat de elektromotorische kracht van de bron bepalen. Als het uit meerdere elementen bestaat, deelt u het meetresultaat door hun aantal. Voor een verse zink-mangaancel moet de EMF ongeveer 1,8 V zijn, voor een nikkel-cadmium- of nikkelmetaalhydridebatterij - 1,4 V, voor een loodbatterij - van 2,3 tot 2,4 V, en voor een lithiumcel of Li- ionenbatterij - 3,7 V. Laat de belasting niet te lang aangesloten.

Stap 2

Sluit een belasting aan op de cel of batterij die de stroom trekt waarvoor de cel is ontworpen. Sluit tegelijkertijd de voltmeter aan. Het meetresultaat, als er meerdere cellen in de batterij zijn, deelt u ook door hun aantal. De spanning onder belasting moet dalen tot 1,5 V voor een zink-mangaancel, 1,2 V voor een nikkel-cadmium- of metaalhydridebatterij, 2 V voor een loodzuurbatterij, 3 V voor een lithiumcel, 3,7 V voor een lithium-ionbatterij.

Stap 3

Gebruik een speciaal gereedschap - een laadstekker om de laadstatus van individuele blikjes van een loodzuuraccu te bepalen. Het bestaat uit een voltmeter, een draadgewonden weerstand en sondes. Selecteer de juiste stekker op basis van de batterijcapaciteit. Sluit of ontkoppel nooit iets aan een accu terwijl deze aan het opladen is, of als andere accu's in de buurt worden opgeladen en er waterstof in de lucht is.

Stap 4

Als de batterij leeg is, laadt u deze op. Laad nooit conventionele cellen op, vooral niet die met metallisch lithium. Gebruik alleen in de handel verkrijgbare apparaten om batterijen op te laden die enige vorm van lithium bevatten.

Stap 5

Voor conventionele cellen en batterijen zijn soortgelijke opzetstukken als laadstekkers verkrijgbaar. Selecteer het type cel of batterij op zo'n apparaat, waarna automatisch de belastingsweerstand en meetlimiet worden ingesteld. Sluit de bron aan en lees het resultaat af op de schaal.

Stap 6

Als de batterij leeg is, laadt u deze op. Laad nooit conventionele cellen op, vooral niet die met lithium. Gebruik alleen in de handel verkrijgbare apparaten om batterijen op te laden die enige vorm van lithium bevatten.

Aanbevolen: