Hoe Een Batterij Op Te Laden

Inhoudsopgave:

Hoe Een Batterij Op Te Laden
Hoe Een Batterij Op Te Laden

Video: Hoe Een Batterij Op Te Laden

Video: Hoe Een Batterij Op Te Laden
Video: How to Recharge Batteries 2024, Mei
Anonim

AA-batterijen behoren tot de meest voorkomende. Ze kunnen capaciteiten hebben van 450 tot 2500 milliampère-uur. Deze batterijen bieden een kosteneffectief alternatief voor conventionele batterijen van hetzelfde formaat.

Hoe een batterij op te laden
Hoe een batterij op te laden

instructies:

Stap 1

Controleer het volgende voordat u handelingen uitvoert om AA-batterijen op te laden:

- dat voor je - echt batterijen, geen batterijen;

- dat de batterijen nikkel-cadmium of nikkel-metaalhydride zijn en niets anders. Denk eraan dat de aanwezigheid van de woorden "opladen", "opladen" of "oplaadbaar" niet altijd betekent dat het apparaat een batterij is. Ze kunnen deel uitmaken van "niet oplaadbaar", "niet-oplaadbaar", "niet opladen" of iets dergelijks. Dit zijn allemaal waarschuwingen dat je een batterij voor je hebt en dat deze niet kan worden opgeladen.

Stap 2

Zoek naar de capaciteitsmarkering op de batterij. Het wordt meestal uitgedrukt in milliampère-uren. Converteer het naar ampère-uren. Deel het resulterende getal door tien. U krijgt de nominale laadstroom uitgedrukt in ampère. De capaciteit van de accu's is bijvoorbeeld 1500 mAh, oftewel 1,5 Ah. Dan is de laadstroom 0,15 A.

Stap 3

Het is het meest rationeel om AA-batterijen niet in paren op te laden, zoals gewoonlijk wordt gedaan, maar één voor één. Gebruik hiervoor een voeding met een uitgangsspanning van 3 V.

Stap 4

Sluit in serie met elk van de op te laden batterijen een weerstand aan, waarvan de waarde als volgt wordt berekend. Aangezien de spanning van de ontladen batterij 1,1 V is en de voeding 3 V is, is de spanningsval over de weerstand aan het begin van het opladen 1,9 V. Deel deze waarde door de laadstroom, uitgedrukt in ampère, en je krijgt de waarde van de weerstand, uitgedrukt in ohm. … Tegen het einde van het opladen, als de spanning op de batterij stijgt, zal de laadstroom iets dalen.

Stap 5

Bereken het minimale wattage van de weerstand. Om dit te doen, vermenigvuldigt u de spanningsval erover met de laadstroom. Als dit laatste wordt uitgedrukt in ampère, is het vermogen in watt.

Stap 6

Sluit de batterij in serie met de weerstand aan op de stroombron in dezelfde polariteit als de bron zelf. 15 uur opladen.

Aanbevolen: