Hoe De Batterij Van Een Nieuwe Telefoon Op Te Laden

Inhoudsopgave:

Hoe De Batterij Van Een Nieuwe Telefoon Op Te Laden
Hoe De Batterij Van Een Nieuwe Telefoon Op Te Laden

Video: Hoe De Batterij Van Een Nieuwe Telefoon Op Te Laden

Video: Hoe De Batterij Van Een Nieuwe Telefoon Op Te Laden
Video: Zo haal je het maximale uit de batterij van je telefoon!🔋 2024, Mei
Anonim

Het correct opladen van uw nieuw aangeschafte telefoon kan de levensduur van het apparaat verlengen. Nadat u het zogenaamde overklokken van een nieuwe batterij aan het begin van het gebruik van het apparaat hebt uitgevoerd, krijgt u het meest efficiënte apparaat.

Hoe de batterij van een nieuwe telefoon op te laden
Hoe de batterij van een nieuwe telefoon op te laden

Noodzakelijk

  • - Oplader;
  • - accu;
  • - telefoon.

instructies:

Stap 1

Lees de gebruiksaanwijzing van uw telefoon. Besteed speciale aandacht aan de secties over de batterij en hoe deze op te laden. Veel hangt af van het telefoonmodel en het type batterij. De bekende methode van het overklokken van batterijen is dus zeer geschikt voor nikkel-metaalhydride (NiMH) voedingen. Om een nieuwe lithium-ion (Li-Ion) batterij op te laden, moet deze enigszins worden afgesteld.

Stap 2

Ontlaad eerst uw nieuwe telefoon volledig. De snelste manier om dit te doen is door erover te praten, met mobiel speelgoed te spelen, er muziek op te luisteren, een camera of 3G-internet te gebruiken. Maak het scherm zo helder mogelijk, maar focus vooral op oogcomfort. Als je een nieuwe smartphone hebt, neem dan dit moment om de functies ervan te verkennen of de applicaties te downloaden die je nodig hebt. De telefoon moet beginnen te piepen wanneer de batterij bijna leeg is en moet worden verbonden met het netwerk. Werk er nog een beetje aan zonder los te laten. De meeste moderne telefoons hebben een procentuele indicatie van de batterijlading, je kunt er aan navigeren.

Stap 3

Sluit de oplaadkabel aan op de telefoon en steek de "oplader" in het stopcontact. Gebruik voor het opladen een eigen oplader die speciaal voor uw telefoonmodel is ontworpen en vervaardigd. Gebruik de telefoon tijdens het opladen niet, maar schakel hem volledig uit (probeer deze regel in ieder geval tijdens de eerste drie tot vier oplaadcycli te volgen). Laad de batterij op totdat de telefoon piept om te voltooien.

Stap 4

Koppel de oplader los en koppel deze los van de telefoon. U kunt nog een korte tijd doorgaan met opladen als uw telefoon een lithium-ionbatterij heeft. In het geval van een nikkel-metaalbatterij, laat de telefoon de volgende 12 uur of zelfs een dag opladen, ongeacht de signalen. U kunt uw lading 's nachts laten plaatsvinden.

Stap 5

Herhaal de beschreven "ontlading-oplaad"-cyclus 3-4 keer. Met andere woorden, ontlaad je telefoon drie keer volledig en laad hem vervolgens op, afhankelijk van het type batterij. Deze procedure is te vergelijken met training, waardoor de batterij zijn werkcapaciteit bereikt. Gebruik vervolgens uw telefoon zoals u gewend bent en geniet van een zeer lange batterijduur.

Aanbevolen: