Hoe Een Agm-batterij Op Te Laden?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Agm-batterij Op Te Laden?
Hoe Een Agm-batterij Op Te Laden?

Video: Hoe Een Agm-batterij Op Te Laden?

Video: Hoe Een Agm-batterij Op Te Laden?
Video: How to Charge a Fully Discharged AGM Battery 2024, April
Anonim

De zogenaamde gelaccu's, ook wel AGM of VRLA genoemd, zijn loodzuuraccu's en verschillen qua laadmethode weinig van conventionele accu's met vloeibaar elektrolyt. Maar tegelijkertijd zijn ze onderhoudsarm.

Hoe een agm-batterij op te laden?
Hoe een agm-batterij op te laden?

instructies:

Stap 1

Onthoud dat loodzuuraccu's bijna dezelfde veiligheidsmaatregelen vereisen als conventionele accu's. Ze kunnen waterstof afgeven wanneer ze worden opgeladen, hoewel dit onwaarschijnlijk is. Daarom mag u naast een oplaadbatterij (zelfs als deze is geïnstalleerd in bijvoorbeeld een ononderbroken stroomvoorziening of een kassa) niet roken, open vuur of andere vonkenbronnen gebruiken. AGM-batterijen mogen in geen geval worden gedemonteerd of kortgesloten. In tegenstelling tot conventionele loodzuuraccu's kunnen ze echter in elke positie worden gebruikt, niet alleen verticaal.

Stap 2

Aangezien de capaciteit van een gelbatterij meestal klein is, mag u nooit een autolader gebruiken om deze op te laden. Ze stabiliseren de laadstroom te hoog.

Stap 3

De eenvoudigste manier om een AGM-accu op te laden, is door een ononderbroken stroomvoorziening als oplader te gebruiken die is ontworpen om dezelfde accu te gebruiken als degene die u wilt opladen. Koop een gebruikte bron die zijn eigen batterij heeft beschadigd. Met een spanningsloze en uitgeschakelde bron, sluit u deze aan in plaats van de standaardbatterij die u wilt opladen, rekening houdend met de polariteit. Houd er rekening mee dat bij de meeste van deze apparaten het laadcircuit galvanisch is aangesloten op het lichtnet, dus raak geen draden aan tijdens het opladen. Het apparaat geeft aan wanneer het opladen is voltooid.

Stap 4

Gebruik bij het opladen van een AGM-accu vanuit een stabiele stroombron (geen stabiele spanning!), dezelfde methode als voor een conventionele loodzuuraccu. Houd eerst de batterij onder een stroom die gelijk is aan een tiende van zijn capaciteit totdat de spanning op de klemmen gelijk is aan 2,4 V per blikje (bijvoorbeeld als er zes blikjes zijn, is dit 14,4 V). Verlaag dan de stroom tot een twintigste van de capaciteit en houd hem nog twee uur onder die stroom. Als de capaciteit wordt uitgedrukt in milliampère-uren, wordt de stroomsterkte na herberekening uitgedrukt in milliampère, en als de capaciteit wordt uitgedrukt in ampère-uren - in ampères.

Aanbevolen: