Hoe De Batterij Van Een Mobiele Telefoon Op Te Laden

Inhoudsopgave:

Hoe De Batterij Van Een Mobiele Telefoon Op Te Laden
Hoe De Batterij Van Een Mobiele Telefoon Op Te Laden
Anonim

Een mobiele telefoon is een pretentieloos apparaat, tijdens de werking waarvan u regelmatig maar twee dingen hoeft te doen: betalen voor communicatiediensten en de batterij opladen. Batterijen zijn in de overgrote meerderheid van de gevallen lithium-ion, met de Li-ion-letters op het lichaam. Om de levensduur van een dergelijke batterij te maximaliseren, moet u deze correct opladen.

Hoe de batterij van een mobiele telefoon op te laden
Hoe de batterij van een mobiele telefoon op te laden

Het is nodig

  • - Oplader;
  • - bruikbaar stopcontact 220 V.

instructies:

Stap 1

Voorzie de batterij van stroom met behulp van de oplader, die meestal bij de verkoop van de mobiele telefoon wordt geleverd. Sluit hiervoor de apparaatconnector aan op de mobiele connector. Steek daarna de stekker in een werkend stopcontact met een spanning van 220 V.

Stap 2

Laad de mobiele batterij niet op in de buurt van verwarmingstoestellen of andere plaatselijke warmtebronnen. Het temperatuurbereik waarbij het apparaat normaal "aanvoelt", is 19-35 graden Celsius.

Stap 3

Als je je mobiele telefoon in de winter van de straat hebt gehaald, laad hem dan niet meteen op. Wacht 30-40 minuten totdat de batterij is opgewarmd tot kamertemperatuur. Bij sterke afkoeling is het raadzaam 1-1,5 uur te wachten.

Stap 4

Houd tijdens het gebruik van uw mobiele telefoon het laadniveau van de batterij in de gaten door het speciale pictogram op het display. Wacht niet tot de batterij helemaal leeg is. Gebruik deze regel: zodra het laadniveau minder dan de helft is, sluit u de batterij aan op het netwerk. Dit verlengt de levensduur van het apparaat.

Stap 5

Laat de batterij eens in de twee tot drie maanden volledig leeglopen. Dit is nodig om de werking van de microschakeling te debuggen, die de toestand van de batterij bewaakt.

Stap 6

Laat de telefoon niet 's nachts of tijdens een lange afwezigheid in de kamer opladen. Brandgevallen van apparaten zijn niet uitgesloten. Ook als je ziet dat de accu nog niet is opgeladen, kun je hem veilig loskoppelen van het lichtnet, dit kan geen kwaad voor het apparaat.

Aanbevolen: