Hoe Een Li Pol-batterij Op Te Laden?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Li Pol-batterij Op Te Laden?
Hoe Een Li Pol-batterij Op Te Laden?

Video: Hoe Een Li Pol-batterij Op Te Laden?

Video: Hoe Een Li Pol-batterij Op Te Laden?
Video: HOW TO CHARGE YOUR LIPO BATTERIES LIKE A PRO | TIPS & TRICKS | CHARGING & MAINTENANCE GUIDE 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig is het moeilijk om iemand te ontmoeten die geen mobiele telefoon heeft. Het komt vaak voor dat het opladen van de mobiele batterij snel opraakt. Om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt, moet u de details van de werking van de batterij kennen.

Hoe een Li Pol-batterij op te laden?
Hoe een Li Pol-batterij op te laden?

Het is nodig

  • - accu;
  • - Oplader;
  • - aansluiting op het lichtnet.

instructies:

Stap 1

Lithium Polymer (Li-Pol) batterijen hebben een hoge capaciteit en duurzaamheid en zijn bestand tegen meer dan 150 laadcycli. Bovendien vereist hun productie geen hoge kosten. Maar de technologie voor het maken van een lithium-polymeerbatterij is nog niet tot in de perfectie geperfectioneerd. Daarom is het meest populaire type op dit moment lithium-ion. Maar ze verouderen evenals andere categorieën batterijen. Na een paar jaar verliest zo'n batterij tot 25% van zijn capaciteit. Li-pol-accu's hebben, in tegenstelling tot andere batterijen, geen verplichte ontlaad-oplaadcyclus nodig.

Stap 2

Deze batterijen zijn gemakkelijk op te laden. U moet verbinding maken met een bron met constante spanning. De oplaadtijd moet minimaal twee uur zijn.

Stap 3

Als u de levensduur van de batterij wilt verlengen, houdt u deze uit de buurt van hoge temperaturen en overmatige vochtigheid. Beperk metalen contacten tot een minimum, bescherm de batterij tegen schokken - ze leiden tot defecten en kunnen het voedingssysteem beschadigen.

Stap 4

Schakel uw telefoon altijd uit voordat u de batterij vervangt. Heb je onlangs een toestel met zo'n batterij gekocht, laad dan minimaal 5 uur op.

Stap 5

Als u de levensduur van de batterij wilt verlengen, volgt u de gebruiksregels. Besteed bijzondere aandacht aan het temperatuurregime. Bij zeer lage of hoge temperaturen wordt de efficiëntie van de batterij aanzienlijk verminderd.

Stap 6

De batterij raakt sneller leeg als het apparaat waarop hij is aangesloten meer dan één functie tegelijk gebruikt. Als je bijvoorbeeld via je telefoon op internet surft, de zaklamp aanzet en belt, loopt de batterij sneller leeg.

Stap 7

Neem veiligheidsmaatregelen in acht. Negeer het opladen van de batterij niet. Ze kunnen spontaan ontbranden, wat tot branden kan leiden. Plaats de batterij waar mogelijk op een onbrandbaar oppervlak.

Aanbevolen: