Een Bosch-accu Controleren

Inhoudsopgave:

Een Bosch-accu Controleren
Een Bosch-accu Controleren

Video: Een Bosch-accu Controleren

Video: Een Bosch-accu Controleren
Video: Fixing a "Bad" Bosch Lithium Battery 2024, April
Anonim

Met het begin van de winterperiode kunnen er problemen zijn met het starten van de motor. Vaak is de accu van de auto de oorzaak. Batterijen van hoge kwaliteit, zoals Bosch, veroorzaken zelden dergelijke problemen voor eigenaren, maar in een bijzonder koude periode is het de moeite waard om ze te bekijken.

Een Bosch-accu controleren
Een Bosch-accu controleren

Het is nodig

  • - apparaat BAT 121;
  • - apparaat T12 200E / 300E;
  • - volmeter met hoge weerstand;
  • - avometer.

instructies:

Stap 1

De toestand van de batterij kan worden beoordeeld in een Bosch Service-werkplaats met behulp van een speciaal diagnoseapparaat BAT 121. Met dit apparaat kunt u snel de toestand van de batterij controleren zonder een schokontladingsprocedure met een laadstekker. Tegelijkertijd wordt de generatorspanning gecontroleerd. Een dergelijk apparaat heeft echter geen massadistributie onder automobilisten ontvangen vanwege de hoge kosten.

Stap 2

Een meer volledige controle kan bij dezelfde service worden gedaan met behulp van het T12 200E / 300E-apparaat. Deze test laadt de batterij met een EN-startstroom, wat een behoorlijk zware test is voor een batterij. De resultaten van een dergelijke test geven de meest volledige informatie over de staat van de batterij - of deze moet worden opgeladen of vervangen door een nieuwe.

Stap 3

Veel onderhoudsvrije Bosch-batterijmodellen hebben ontladingsniveau-indicatoren op de bovenkant van de behuizing. Als u de eigenaar bent van een vergelijkbaar model, controleer dan visueel de batterijlading met behulp van deze indicatoren en laad deze indien nodig op, waarbij u zich op dezelfde indicatoren concentreert.

Stap 4

Om een onderhoudsvrije Bosch-accu zonder ontladingsindicator te testen, meet u de spanning op de klemmen in rust, dat wil zeggen een paar uur nadat de motor is uitgeschakeld. Probeer alleen een voltmeter met hoge impedantie te gebruiken. Als het spanningsniveau lager is dan 12, 3-12, 4 V, moet de batterij worden opgeladen. Laad Bosch-accu's alleen op met de speciale Bosch-acculader KL1206E of Battmax-Automatic.

Stap 5

Bosch oplaadbare batterijen met watervulling worden nog steeds geproduceerd en verkocht. Als u een dergelijke batterij bezit, controleer dan regelmatig de dichtheid van de elektrolyt erin. Deze waarde moet binnen de in de gebruiksaanwijzing vermelde limieten liggen. Als het niet aan de vereisten voldoet, voeg dan gedestilleerd water toe aan de batterij. Maar vul in ieder geval geen elektrolyt in - dit is volgens de instructies verboden!

Aanbevolen: