Oude Luidsprekers Aansluiten

Inhoudsopgave:

Oude Luidsprekers Aansluiten
Oude Luidsprekers Aansluiten

Video: Oude Luidsprekers Aansluiten

Video: Oude Luidsprekers Aansluiten
Video: Connect bookshelf speakers to computer - Step by step 2024, Mei
Anonim

Het is geen geheim dat oudere luidsprekers soms een veel betere geluidskwaliteit produceren dan gemiddelde computerluidsprekers. Maar helaas hebben dergelijke luidsprekers een andere stekker en daarom moet u bij het aansluiten rekening houden met een aantal subtiliteiten.

Oude luidsprekers aansluiten
Oude luidsprekers aansluiten

Het is nodig

versterker, oude luidsprekers, passende stekker, draad voor 3,5 mm jacks, computer, (splitter)

instructies:

Stap 1

Koop eerst een versterker, aangezien de geluidskaart in uw computer niet compatibel is met dergelijke luidsprekers. Kijk thuis of je een bandrecorder of platenspeler hebt die bij deze speakers past. Het belangrijkste is dat de luidsprekerstekker op de versterker past. Zoek empirisch het juiste nest (plak erin en kijk of het past of niet).

Stap 2

Als de stekker nergens past, verander deze dan naar degene die we op de versterker aansluiten. Hiervoor is het beter om contact op te nemen met de juiste master.

Stap 3

Neem nu een draad die op een 3,5 mm-aansluiting past. Dit kan een koptelefoondraad zijn.

Stap 4

Sluit je direct een geluidskaart aan op de versterker, dan is de kans groot dat de ingang doorbrandt. Sluit daarom eerst bijvoorbeeld een oude speler aan en kijk of alles in orde is en of er geluid is.

Stap 5

Als alles normaal is, gebruik dan het aangegeven koptelefoonsnoer om de uitgang van de geluidskaart aan te sluiten (meestal bevindt deze zich aan de achterkant van het apparaat van de computer of aan de zijkant van de laptop, dit is een ronde groene aansluiting) en de versterker. Op de oude versterker zoeken we empirisch naar een geschikte aansluiting, zoals in paragraaf één.

Stap 6

Soms staan de speakers in de woonkamer en staat de computer in een andere ruimte. Koop een paar meter van de juiste kabel met een adapter, dan is dit probleem eenvoudig op te lossen.

Stap 7

Let op de geluidskwaliteit, als er gezoem en gesis is, vervang dan de versterker - je kunt gewoon een andere oude bandrecorder of een stereo-installatie uit je handen kopen.

Stap 8

Als u meerdere luidsprekers tegelijk aansluit, koop dan een splitter voor het muziekcentrum waarmee u dit kunt doen.

Aanbevolen: