Een Dvd-speler Aansluiten Op Een Oude Tv

Inhoudsopgave:

Een Dvd-speler Aansluiten Op Een Oude Tv
Een Dvd-speler Aansluiten Op Een Oude Tv

Video: Een Dvd-speler Aansluiten Op Een Oude Tv

Video: Een Dvd-speler Aansluiten Op Een Oude Tv
Video: Bostick - How to Connect DVD Player to TV (HD) 2024, April
Anonim

Meestal worden RCA-kabels gebruikt om een dvd-speler op een tv aan te sluiten. De meeste tv's hebben voldoende aansluitingen om een speler aan te sluiten, maar eigenaren van oudere modellen kunnen bepaalde problemen ondervinden.

Een dvd-speler aansluiten op een oude tv
Een dvd-speler aansluiten op een oude tv

instructies:

Stap 1

Oude Sovjet-gemaakte tv's hebben slechts één connector voor aansluiting - de antenne-ingang. De eerste optie is het gebruik van een RF-modulator (ook wel RF-modulator genoemd). De essentie van zijn werk is als volgt. Audio- en videosignalen van de dvd-speler worden via RCA-connectoren naar de ingang geleid, ze worden ook wel "tulpen" genoemd. Daarna worden de ontvangen signalen geconverteerd, die naar de uitgang worden gevoerd en op hun beurt worden aangesloten op de antenneconnector van de tv. Als aparte module werden soortgelijke modulatoren gebruikt op de Sega-gameconsole. Ze kunnen worden gekocht bij gespecialiseerde winkels. Voor de voeding worden blokken van 5 volt gebruikt.

Stap 2

Om de aansluiting van een dvd-speler te implementeren, kunnen ook ontwerpwijzigingen worden aangebracht in de tv zelf. Om dit te doen, moet u een RCA-aansluiting installeren waarnaar het composietsignaal wordt gevoerd, een schakelaar plaatsen. Als je vaardigheden hiervoor niet voldoende zijn, neem dan de tv mee naar de werkplaats. Veel van de ambachtslieden kunnen deze taak aan.

Stap 3

Als een oude tv wordt opgevat als een model dat slechts één connector heeft voor het aansluiten van een audiosignaal, en niet twee, wordt het probleem als volgt opgelost. Sluit de draad aan op de audio-uitgangen van de dvd-speler. Aan het andere uiteinde van de kabel bevinden zich twee stekkers voor aansluiting op een tv - rood en wit. Neem de witte stekker en steek deze in de enige audio-aansluiting op uw tv. Deze verbindingsoptie zorgt voor een monogeluidsmodus.

Stap 4

Daarna moet u de juiste modus inschakelen in de instellingen van de tv zelf. Open hiervoor het menu, selecteer de sectie die verantwoordelijk is voor het aanpassen van het geluid en selecteer de Mono, L / Mono of een andere modus met een vergelijkbare naam, afhankelijk van het tv-model.

Aanbevolen: