Hoe Een Diode Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Diode Te Kiezen?
Hoe Een Diode Te Kiezen?

Video: Hoe Een Diode Te Kiezen?

Video: Hoe Een Diode Te Kiezen?
Video: Electronics Lesson: Diode 2024, Mei
Anonim

Diodes worden in de technologie voor verschillende doeleinden gebruikt: rectificatie, detectie, ontkoppeling, enz. Ze verschillen van elkaar in een aantal parameters. De selectie van een diode moet worden uitgevoerd afhankelijk van de vereisten voor hen.

Hoe een diode te kiezen?
Hoe een diode te kiezen?

instructies:

Stap 1

Ongeacht voor welke bewerking de diode zal worden gebruikt, moet u bij het kiezen rekening houden met basisparameters zoals de maximaal toegestane voorwaartse stroom en sperspanning. Als de impulswaarde van de voorwaartse stroom veel hoger is dan het gemiddelde, houd daar dan rekening mee, vooral als de diode halfgeleider is.

Stap 2

Als het nodig is om stromen met een significante frequentie te corrigeren, moet u ook rekening houden met de snelheid van de diode. Punthalfgeleiderdiodes hebben een lagere intrinsieke capaciteit dan vlakke diodes en corrigeren daarom stromen met een significante frequentie. Maar ze zijn erg zwak. Schottky-diodes hebben dezelfde eigenschap, bij veel hogere vermogens.

Stap 3

Kies het juiste fysieke principe van de gelijkrichterwerking. Als de diode volledige afwezigheid van tegenstroom vereist, maar efficiëntie niet belangrijk is, gebruik dan een elektrische vacuümdiode. Het is goed omdat het begint te strekken bij een lage spanningswaarde.

Stap 4

De cuprox-gelijkrichter opent ook bij lage spanning, maar heeft een zeer grote tegenstroom, heeft een laag vermogen en is relatief laag. Gebruik het om laagfrequente wisselspanningen vóór de meting te corrigeren.

Stap 5

De germaniumdiode opent bij een iets hogere spanning, maar heeft ook minder sperstroom. Gebruik het in het bijzonder in detectoren van amplitudegemoduleerde signalen.

Stap 6

Een seleniumgelijkrichter heeft een hoge openingsspanning en een kleine toegestane sperspanning, daarom zijn ze in serie geschakeld om significante spanningen te corrigeren. Een merkbare tegenstroom maakt het mogelijk om de vereffeningsweerstanden te elimineren. Dergelijke gelijkrichters zijn bestand tegen kortsluitingen op korte termijn, maar bij langdurig gebruik falen ze zonder duidelijke reden. Gebruik dergelijke apparaten alleen in gevallen waarin ze niet kunnen worden vervangen door andere diodes.

Stap 7

Siliciumdiodes zijn tegenwoordig de meest voorkomende. Ze hebben bijna andere soorten gelijkrichters verdrongen. Onder hen kunt u een apparaat ophalen met bijna alle vereiste parameters. Probeer ze waar mogelijk te gebruiken.

Stap 8

Nadat u de vereisten voor de diode heeft bepaald, zoekt u in het naslagwerk een apparaat dat geschikt is voor alle parameters.

Aanbevolen: