Hoe Maak Je Een Diode Flits?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Diode Flits?
Hoe Maak Je Een Diode Flits?

Video: Hoe Maak Je Een Diode Flits?

Video: Hoe Maak Je Een Diode Flits?
Video: LED Flasher Make Very Easy 2024, April
Anonim

Een LED onderscheidt zich van een gloeilamp doordat veelvuldig in- en uitschakelen de levensduur niet verkort. Hierdoor kan het worden gebruikt in combinatie met stroomonderbrekers zonder angst voor schade.

Hoe maak je een diode flits?
Hoe maak je een diode flits?

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om de LED te laten knipperen is met een ingebouwde stroomonderbreker. Om dit te doen, zet u er spanning op in directe polariteit. Sommige van deze diodes hebben ingebouwde weerstanden zodat ze zonder externe weerstand van maximaal vier volt kunnen worden voorzien. Maar vergeet niet dat ze ook diodes voor bescherming tegen omgekeerde polariteit hebben. Als u een dergelijke LED verkeerd op de bron aansluit en tegelijkertijd geen weerstand gebruikt, zal de beschermende diode opwarmen en het lichtgevende kristal smelten. Om dit te voorkomen, moet u bij het controleren van de polariteit van een dergelijke LED absoluut een weerstand gebruiken. Doe hetzelfde met een voedingsspanning van meer dan vier volt, en ook als u niet weet of er een beveiligingsweerstand in de knipperende LED zit.

Stap 2

Door het kristal periodiek aan en uit te zetten, moduleert de stroomonderbreker in de knipperende LED het stroomverbruik van het apparaat dienovereenkomstig. Hierdoor kan het worden gebruikt om de stroom te onderbreken via twee of drie meer conventionele LED's. Zet ze aan, let op de polariteit, in volgorde van knipperen. Sluit in dezelfde keten de weerstand in serie aan en verhoog de voedingsspanning zodat het voldoende is om alle LED's te openen. Gewone LED's knipperen synchroon met de knipperende.

Stap 3

In sommige gevallen is het nodig dat de LED's niet synchroon knipperen, maar inconsistent. In dit geval zouden ze allemaal moeten knipperen. Sluit ze parallel aan en let daarbij op de polariteit. Als ze weerstanden nodig hebben, sluit er dan een in serie met elke weerstand.

Stap 4

U kunt de LED ook op andere manieren laten knipperen. De meest voorkomende hiervan is het gebruik van RC-generatoren, ook wel multivibrators genoemd. Ze zijn onderverdeeld in symmetrisch, asymmetrisch en gemaakt op logische elementen. Probeer in het bijzonder een dergelijke generator te bouwen volgens het schema in de afbeelding. In dit geval zullen de twee LED's afwisselend knipperen.

Stap 5

Als u een structuur bouwt die een Arduino-firmwareplatform of iets dergelijks bevat, gebruik dan geen extra elementen om het te laten flitsen. Verbind het via een weerstand met de anode met de plus van de voeding en de kathode met de uitgang van de controller, of met de kathode met de gemeenschappelijke draad en de anode met de uitgang van de controller. In het eerste geval gloeit het op een logische nul, in het tweede - op een logische. Door het programma zo te schrijven dat het logische niveau op de corresponderende uitgang periodiek verandert, laat je de LED knipperen.

Aanbevolen: